Honda kaalub vormel-1 sarja naasmist

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jenson Button Honda roolis.
Jenson Button Honda roolis. Foto: SCANPIX

2008. aastal vormel-1 MM-sarjast lahkunud Honda kaalub kuninglikku mootorispordi sarja naasmist, kuid seda vaid siis, kui uued reeglid tunduvad neile piisavalt ahvatlevad.

Jaapani tootjafirma lahkus sarjast pärast ebaõnnestunud 2008. aasta hooaega, müües oma tiimi Ross Brawnile, vahendab Planet-F1.

Brawn nimetas meeskonna Brawn GP-ks ning kohe esimesel hooajal võitis tiim konstruktorite karika ning esipiloot Jenson Button tuli maailmameistriks.

Honda president Yoshiharu Yamamoto aga tunnistas intervjuus Autocarile, et pole vormelimaailma ust lõplikult sulgenud ning mõtleb naasemise peale.

«Isiklikult naudin võidusõitu, kuid vormel-1s on palju enamat – see on mootorispordi absoluutne tipp ja seetõttu nõuab see suurt pühendumist,» rääkis Yamamoto. «Aga vastab tõele, et me jälgime endiselt MM-sarja ja loodame, et ühel päeval kuulume taas sinna. Ma ei usu, et saame niisama lihtsalt kohe tagasi minna, aga on võimalus, et nad muudavad reegleid ning see võib meid ahvatleda.»  

Samas lisas Yamamoto, et tegemist on tema isikliku vaatevinkliga, mitte Honda ametliku seisukohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles