Sauber nimetas esimese vormel-1 meeskonnana tiimipealikuks naise

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monisha Kaltenborn
Monisha Kaltenborn Foto: SCANPIX

Sauberi vormel-1 meeskonna senine tiimiboss Peter Sauber nimetas enda asemel ametisse India päritolu Monisha Kaltenborni, tegemist on läbi aegade esimese naissoost tiimipealikuga vormel-1 sarjas.

69-aastane Sauber jätkab Sauberi juhatuse esimehena ja vastutab meeskonna strateegiliste käikude eest, 41-aastane Kaltenborn, kes varem töötas tiimis tegevjuhina, võtab üle Sauberi töökohustused võistluste ajal, vahendan Times of India.

«Otsustasime juba ammu, et Monisha võtab ameti minult üle, aga jätsime lahtiseks, millal see juhtub. Praegune aeg sobib meile mõlemale ja seetõttu on aeg teatepulk talle üle anda,» lausus Sauber pressiteate vahendusel. «Ma pole saanud mitmetel etappidel osaleda, ka hiljutisel Jaapani GP-l, kus meeskond tegi väga head tööd. Olen kindel, et Monishal on kõik oskused, et olla erakordne tiimipealik.»

1993. aastal vormel-1 sarjas debüüdi teinud Sauber on sel hooajal 15 sõidust neljal korral poodiumile jõudnud, pühapäevasel Jaapani GP-l oli Kamui Kobayashi kolmas. Ülejäänud kolm poodiumikohta on välja sõitnud Sergio Perez, kes hooaja lõppedes siirdub McLarenisse.

Kaltenborn liitus Sauberiga 2000. aastal ning töötas alguses tiimi õigusosakonnas, 2010. aastal sai ta tegevjuhiks. «Mul on kõrged eesmärgid ja ma soovin juhtida meeskonda nii, nagu Peter Sauber seda teeks. Tahan Sauberi edule aidata,» kommenteeris Kaltenborn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles