Massöör: käisin Armstrongile Hispaaniast dopingut toomas

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lance Armstrong
Lance Armstrong Foto: SCANPIX

Suurde dopinguskandaali segatud jalgrattalegendi Lance Armstrongi endine massöör Emma O’Reilly avaldas, et käis US Postal Teamis töötamise ajal Armstrongile Hispaaniast dopingut toomas.

O’Reilly töötas 1990. aastatel US Postal Teamis Armstrongi isikliku massööri ja abilisena. Täna õhtul Radio 5 Live’is eetrisse minevas dokumentaalsaates avaldab ta, et oli samuti dopinguskeemi segatud, vahendab Telegraph,

O’Reilly räägib, kuidas ta sõitis rendiautoga Prantsusmaalt Hispaaniasse, kus US Postal Teami boss Johan Bruyneel andis tema kätte pakikese tablettidega, mis ta järgmisel päeval Armstrongile toimetas.

«Sõitsin märgistamata autoga, see oli kuuetunnine sõit. Sain aru, et selles on midagi kahtlast, kuna Lance palus, et ma oma kallimale ei räägiks,» meenutas O’Reilly. «Rääkisin vanasti meie meeskonna assistentidele, et nad on nagu narkomuulad ja tollel nädalavahetusel olin ka mina.»

«Ma ei saanud oma kallimale öelda, miks me sinna läheme, aga sõitsime kohale, Johan andis mulle väga diskreetselt pakikese tablettidega, tehes kindlaks, et keegi teine ei teadnud, et ma need sain,» jätkas O’Reilly. «Järgmisel päeval sõitsime Prantsusmaale tagasi ja päev hiljem sain Lance’iga McDonald’si parklas kokku ja andsin tabletid talle üle.»

USA Anti-Dopingu Agentuur (USADA) avaldas eelmisel nädalal 1000-leheküljelise raporti, kus kirjeldatakse detailselt, kuidas Armstrong vedas läbi aegade keerukaimad dopinguskeemi. USADA määras talle eluaegse võistluskeelu ja tühistas kõik tema tulemused alates 1998. aasta 1. augustist, sealhulgas ka seitse Tour de France’i võitu. Rahvusvaheline Jalgrattaliit (UCI) pole veel karistust kinnitanud.

Reedel lahkus US Postal Teami endine juht Bruyneel poolte kokkuleppel RadioShackist, kuna soovib USADA kaevata arbitraažikohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles