Eelarved kahanevad ja mängijate hinnad kukuvad

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil TÜ/Rocki leegionär Tanoka Beard.
Pildil TÜ/Rocki leegionär Tanoka Beard. Foto: Sille Annuk

Eesti korvpalli suurklubide Tartu Rocki ja Kalev/Cramo juhid on meediale vihajanud, et tuleval hooajal on meeskondade eelarved ilmselt väiksemad. Kujunenud majandusseisus polevat lihtsalt võimalik senises suuruses summasid leida.


Rocki mänedžer Meelis Pastak ei näinud tulevikku siiski ülemäära tumedates toonides.



«Nüüd on meil suur asi tehtud, jõudsime Balti liiga nelja tugevama turniirile. Võib-olla muudab see meie võimalused paremaks,» sõnas Pastak, ent lisas, et eelarve vähenemine on ilmselt siiski vältimatu.



Pastaku sõnul vaevlevad sarnaste probleemide küüsis ka suurte liigade esindajad. Hiljuti vestles ta eurosarjas Rockiga ühes alagrupis pallinud Bologna meeskonna mänedžeriga ning kuulis, et isegi neid kimbutavad rahalised raskused.



«Ilmselt tuleb muutusi kogu Euroopa mängijate turul ning hinnad lähevad alla,» mõtiskles Pastak. «Kui meie eelarve väheneb, ei tähenda see, et leegionäre ei saa palgata, madalamad hinnad tekitavad uusi võimalusi.»



Välismängijate jätkamine on Eesti klubide konkurentsivõime säilimiseks siiski möödapääsmatu. Tänavugi etendavad leegionärid Rockis ja Kalev/Cramos erilist rolli, nende panuseta oleks eurosarjas ja Balti liigas edu saavutamine peaaegu võimatu.



Balti liigas viskasid Kalev/Cramo neli leegionäri 963 punkti, viis põhikoosseisu kuulunud eestlast vastasid vaid 684 punktiga. Sarnane vahekord oli ka muudes mänguelementides.



Tartu Rockil viskasid kolm leegionäri kamba peale 853 punkti, seitse eestlast lisasid 744 silma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles