Taaramäe: mulle on Tour de France’il jõukohane esikümne koht

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe
Rein Taaramäe Foto: Sille Annuk

Profirattur Rein Taaramäe tunnistas portaalile VeloChrono antud usutluses, et on võtnud Tour de France’i silmas pidades endale järgmiseks eesmärgiks esikümne koha.

Taaramäe, kelle jaoks oli tänavu viimane võimalus kuni 25-aastastele ratturitele jagatavat parima noorsõitja valget särki püüda, lõpetas mullu tuuri 12. kohaga ja tõusis pärast Alerto Contadori tulemuste tühistamist veel koha võrra. Tänavune hooaeg läks aga haiguse, vigastuse ja sellest tingitud kehva vormi nahka. «Minu jaoks on järgmine loogiline samm esikümnesse püüdlemine,» sõnas Taaramäe. «Üheksas-kümnes koht poleks üldse halb, pigem väga hea. Siis võin juba hakata esiviisikust või esikuuikust mõtlema, aga see on tuuri pikkust arvestades raske ülesanne. Samas, kui mul natuke õnne on, siis miks ka mitte?»

Tulevase aasta tuuri profiili hindab Taaramäe raskeks. «Lõplikult on veidi keeruline öelda, sest praegu on teada küll kaart, mitte aga etappide profiilid. Esmapilgul näib rada raskem kui 2012. aastal, mägesid on rohkem. Samas on tuur ühtlasem – on nii temposõite kui ka ränki tõuse. Soosikud on ikka samad: Wiggins, Froome Evans ja Contador,» sõnab Taaramäe.

Cofidise meeskond on uueks hooajaks oluliselt muutunud ja täienenud ning see on peapõhjus, miks Taaramäe nõustus nendega lepingut pikendama. Tugevatest ratturitest on lisandunud Jérôme Coppel, Daniel Navarro ja Christophe Le Mével. «Me ei suutnud eelmisi lahkujaid asendada, kuid uus spordidirektor Yvon Sanquer lubas muutusi ja ma uskusin temasse,» kiidab Taaramäe prantslast. «Mullu tundsin end rasketel sõitudel meeskonna esinumbrina üksi. Kui osaleda nii paljudel tugevatel võistlustel, peab tiimis olema vähemalt kaks liidrit. Haiguste ja vigastuste korral langesid tiimi tulemused kohe märgatavalt,» nendib Taaramäe.

Samuti on Cofidis tema hinnangul nüüd ühtlasem. «Näiteks Stéphane Poulhiesi saabumine on abiks Adrien Petit’le, kes on väga andekas sprinter, aga jäi mullu sageli lõpuspurdis üksi. Jérôme’iga saame võistlusi omavahel jagada – tean näiteks, et kuna ta on sealtkandist pärit, paneb ta rõhu Dauphinétuurile,» lisab Taaramäe, kelle enda uue hooaja esimeseks sihiks on hea esinemine Pariis-Nice’i velotuuril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles