Schumacheri ja Ferrari tee võib lahku minna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher
Michael Schumacher Foto: AFP / Scanpix

Ferrari loodetust märksa kehvem hooaja algus on seadnud küsimärgi alla ka seitsmekordse maailmameistri Michael Schumacheri jätkamise meeskonna nõuandjana. Mehe leping lõppeb tänavuse hooaja järel.


Saksa pressi andmetel võis Ferrari Malaisia GP ebaõnnestunud otsuste taga olla just Schumacher ise. Ferrari boss Luca di Montezemolo ei kutsunud sakslast seejärel ligi kolm tundi kestnud kriisikohtumisele Maranellosse.

Kolmekordse maailmameistri Niki Lauda hinnangul käitub meeskond Schumacheriga äärmiselt ebaõiglaselt. Temaga nõustus ka Schumacheri kauaaegne mänedžer Willi Weber.

«See kriitika on täiesti idiootne! Sellel rünnakul Michaeli vastu pole mitte mingisugust seletust. Kõik otsused võttis vastu meeskond, mitte tema.»

Ühtlasi avaldas Weber, et pärast tänavust hooaega lõppeb ka Schumacheri leping Ferrariga. Kas seda ka pikendatakse pole veel selge.

«See on täiesti võimalik, et lepingut ei uuendata. See vaadatakse aasta keskel üle. Aga juhul kui lepingut ei pikendata, siis pole see kindlasti seotud Malaisia GPga. Michael saab tiimile üksnes soovitusi anda, aga ta pole tiimi liider või Ferrari mänedžer.»

Pärast 2006. aastat on 40-aastane Schumacher töötanud Ferrari nõuaandja ning ajutise testisõitjana. Veebilehekülje Paddocktalk.com andmetel võib Schumacher lepingu lõpetamise korral liituda Ferrari endise tehnilise direktori Ross Brawniga, kes praegu juhib edukalt BrawnGP meeskonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles