Arsenalil on Wengeri juhendamisel käsil aegade halvim hooaeg

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murelik Arsene Wenger pärast eilset häbistavat kaotust Bradford Cityle
Murelik Arsene Wenger pärast eilset häbistavat kaotust Bradford Cityle Foto: SCANPIX

Londoni Arsenali jalgpalliklubi pikaaegne peatreener Arsene Wenger on sattunud tugevama kriitika alla kui kunagi varem. Eile jäi tema meeskond liigakarika veerandfinaalis alla tugevuselt neljanda liiga võistkonnale Bradford Cityle ning ka statistika näitab, et mees teeb Arsenali eesotsas karjääri kõige kehvemat hooaega.

1996. aastal Arsenali etteotsa asunud prantslasel on olnud meeskonnas väga edukaid aegu, kuid viimastel aastatel pole suudetud oma mängu üles leida. The Telegraphi andmetel on Londoni klubi selle hooaja võiduprotsent (kõikide sarjade peale kokku) olnud kõigest 44, mis on isegi väiksem, kui Wengeri esimesel hooajal Arsenali eesotsas (44,4%). Möödunud hooajal oli selleks numbriks näiteks 57,4 ning parim näitaja on olnud 2001/2002 hooajal, kui võiduprotsent oli koguni 65. Muidugi on hooaeg veel pikk ning seda statistilist numbrit annab veel parandada.

Inglismaa kõrgliigas on Arsenal pärast 16 mängu pidamist kogunud vähem punkte ainult 1994/1995 hooajal ehk siis enne Wengeri tulekut. Tänavuse hooaja algul on võimalikust 48 silmast kogutud kasinad 24 ning liigatabelis ollakse harjumatul seitsmendal positsioonil. Näiteks 2003/2004 hooajal oli samaks hetkeks koos 38 punkti.

Vaatamata kehvale hooaja algusele on siiski ülimalt ebatõenäoline, et Arsenal hooaja keskel mehe teenetest loobub. Wengeri käe all on meeskond võitnud kolm Inglismaa meistritiitlit ja neli karikat. Viimane võit on aga ette näidata aastast 2005.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles