Imelise aasta teinud Bradley Wiggins lüüakse peagi rüütliks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bradley Wiggins.
Bradley Wiggins. Foto: SCANPIX

Tour de France’il triumfeerinud ja olümpiamängudel kuldmedali võitnud Bradley Wiggins lüüakse Inglismaa ajakirjanduse teatel rüütliks.

Wiggins on juba pälvinud CBE ordeni ja saaks rüütlitiitli kätte 2013. aastal toimuval tseremoonial. Tavaliselt jagatakse sportlastele aasta jooksul vaid üks rüütlitiitel, kuid Briti sportlaste suuredu kodustel olümpiamängudel on sundinud looma pikemat nimekirja. Londoni paraolümpial neli kuldmedalit võitnud rattur Sarah Storey ülendatakse samuti rüütliseisusesse ning sama au ootab ees ka Briti rattaliidu juhti ja Sky rattameeskonna mänedžeri Dave Brailsfordi.

Viimati löödi rattur  rüütliks nelja aasta taguste Pekingi olümpiamängude järel, kui selle au pälvis kolm kuldmedalit võitnud Chris Hoy. Tiitlid tehakse ametlikult teatavaks 29. detsembril ning Briti lehtedele teadaolevalt on Wiggins peatse rüütliseisusega juba kursis, kuid ei tohi seda veel avaldada. Pühapäeva õhtul Briti parimaks sportlaseks nimetatud Wiggins viskas saabuva sööritiitli üle juba auhinnakõnes naljagi, teatades: «Täiuslik aastalõpp. Enam ei olegi midagi peale rüütliseisuse jäänud, eks?»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles