Skandaal on õhus? Venemaa staar ei kiirusta NHLi naasmisega

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilja Kovaltšuk
Ilja Kovaltšuk Foto: SCANPIX

Jäähokiliiga NHLi streik on lõppenud ning uus kollektiivleping allkirjastatakse pühapäeval, kuid vaatamata sellele pole kindel, kas kõik mängijad ookeanitagusesse liigasse naasevad. Skandaali on korraldamas New Jersey Devilsi venelasest staar Ilja Kovaltšuk, kelle sõnul pole NHLi naasmisega kiiret.

13. jaanuaril peaks algama NHLi meeskondade ettevalmistus uueks hooajaks, kuid samal päeval on kavas ka Ida-Euroopa liiga KHLi tähtede mäng. Esimese hooga valisid Venemaa hokifännid tähtede meeskonda rohkesti NHLi mängijaid (Ilja Kovaltšuk, Aleksei Ovetškin, Pavel Datsjuk), kuid nüüd on kõik peale Kovaltšuki nimekirjast eemaldatud, vahendab yahoo sports.

«Mul pole kuhugi kiiret. Kollektiivlepingut pole veel, äkki jään üldse Venemaale,» rääkis hetket Peterburi SKA meeskonda esindav staar Venemaa meediale.

Kovaltšuk sõlmis 2010. aastal New Jerseyga 15-aastase lepingu, millega ta teenib 100 miljonit dollarit. Nüüd aga teeb KHL koostööd Venemaa ärimeeste, poliitikute ja juristidega, et võistelda NHLi palkadega ning hoida staar kodumaal. Juristide sõnul kaotab vana NHLi leping pärast uue kollektiivlepingu allkirjastamist kehtivuse.

NHLi ja Devilsi juhid sellise asjade käiguga päri ei ole ning nemad ootavad, et Kovaltšuk saabub ookeani taha ettenähtud kuupäevaks. KHL aga loodab, et ka teised staarid otsustavad 29-aastase venelase eeskujul Venemaal jätkata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles