Sõber: teisel poolajal panime metsiku kaitse peale

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber hoolealuseid juhendamas.
Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber hoolealuseid juhendamas. Foto: Margus Ansu

Rakvere Tarva korvpallimeeskond jätkab Balti liiga vahegrupiturniiril täisedu, kolme võiduga. Eile saadi koduväljakul teist korda jagu Kasahstani tugevuselt teisest meeskonnast Barsõst 103:84.

Sõbrale valmistas erilist heameelt värske täienduse Anthony Stewarty mäng. Ameeriklane kogus pisut vähem kui 19 minutiga 19 punkti, seitse lauapalli ja kolm blokeeringut. «See on ikka mängumees,» õhkas Sõber. «Sulatasin ta kohe meeskonda sisse, mul ei võta see aega kolme kuud. Ütlesin teistele, et nüüd on meil üks mees juures ja see võimaldab kaitses veel kõvemini panna. Kui ta platsile sai, viskas mõned korvid eemalt ja pani sellised kulbid, et …»

Sõbra sõnul tekitas 24-aastase mängumehe liitumine Rakveres parajat elevust ning eile oli saalis palju pealtvaatajaid. «Nüüd on kergem mehi vahetada ning korvi alla peaks jõudu jätkuma,» lisas ta.

Eilne kohtumine algas siiski kui kahe võrdse meeskonna heitlus. Tarvas dikteeris küll sündmuste käiku, kuid Kasahstani klubi püsis ohtlikult lähedal. Alles poolajavileks pääses Tarvas viie silmaga ette. Võrdne mäng jätkus ka kolmandal veerandajal, kuid viimasel kümnel minutil said jõujooned selgelt paika.

«Vastas polnud pahad mehed, kui lasime neil vabalt visata, panid ka sisse,» rääkis Sõber. «Vaheajal ütlesin poistele, et peame hakkama kaitses mängima, muidu läheb asi raskeks. Loomulikult tahaks ma, et hakkaksime juba esimesest minutist vastasele kõri kallale, aga eks meestelgi oli juba oma rutiin sees.»

Tarva ülekaal oli eile kõige ilmekam pallikaotuse arvus. Samal ajal kui vastased patustasid 15 korda, kaotas Tarvas palli vaid neljal korral. «Minul ongi asjad nii … see näitab mängu organiseeritust, iga mees teab, kus ja mida tuleb teha,» märkis Sõber.

Korvpall

Balti Liiga

Rakvere Tarvas – Barsõ 103:84

Tarvas: Tamm 22, Stewart 19, Lindmets 18, Umbraško 12, Laksa 12, Raley Ross 12, Saks 7, Metsalu 1.

Eesti meistriliiga

Tallinna Kalev – Pärnu 91:92

(Okoye 19, Roos 18 – Matulionis 24,

Peciukevicius 20)

Tartu Rock – Valga Maks & Moorits 97:71

(Ingram 19, Saage 17 – Rannula 18,

Cunda 15)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles