Jan Ullrich: mina ei kavatse miljonite ees üles tunnistada

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Ullrich
Jan Ullrich Foto: SCANPIX

1997. aastal Tour de France’i võitnud ja praegu võistluskeeldu kandev Saksamaa jalgrattur Jan Ullrich sõnas, et tema ei kavatsegi sarnaselt oma kunagisele rivaalile Lance Armstrongile teleekraanil dopingutarvitamist tunnistada.

«Kindlasti ei kavatse ma teha sama nagu Armstrong ja tunnistada miljonite ees üles,» lausus ta ajakirjale Focus. «Ma ei tee seda, hoolimata sellest, et mulle peale käiakse ja mõni ehk isegi ootab, et seda teeksin.»

Lisaks 1997. aasta esikohale lõpetas Ullrich Tour de France’i viiel korral teisena, neist kolmel korral Armstrongi järel. 2006. aastal määrati talle võistluskeeld, kuna olid tõendid, et ta osales Hispaanias lahvatanud dopinguskeemis Operación Puerto. Aasta hiljem lõpetas Ullrich karjääri, kuid pöördus Rahvusvahelise Spordiarbitraaži (CAS) poole. 2012. aasta alguses mõistis CAS ta siiski süüdi ja määras tagasiulatuvalt 2011. aasta 22. augustist alates talle kaheaastase võistluskeelu ja tühistas kõik tema tulemused alates 2005. aasta maikuust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles