Armstrong andis dopinguküttide nõudmistele valusa vastulöögi

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lance Armstrongi dopingutarvitamisest tehtud grafiti.
Lance Armstrongi dopingutarvitamisest tehtud grafiti. Foto: SCANPIX

USA antidopinguagentuur (USADA) andis dopingupatusele ratturile Lance Armstrongile aega 6. veebruarini, et nendega koostööd teha, kuid nüüd teatas Armstrongi advokaat, et rattur ei kavatse seatud tähtajast kinni pidada.

Advokaat Timothy Herman teatas, et Armstrong on valmis koostööd tegema, kuid samas ei ole ta valmis järgneva kahe nädala jooksul USADA küsimustele vastama, kirjutab Reuters. Herman tõi vabanduseks varasemalt kokku lepitud kohustused.

USADA tegevjuhi Travis Tygarti sõnul on võimalik Armstrongil eluaegsest võistluskeelust vabaneda, kui ta teeb nendega koostööd enne 6. veebruari. Seega ei ole selge, mida võib Armstrongi keeldumine endaga kaasa tuua.

«Teie kliendil on suur hulk informatsiooni, mille detaile on vaja teada, et jalgrattasport saaks puhtalt edasi minna. Tal on vaja USADAga maha istuda ja anda vande all tunnistus,» kirjutas USADA peanõustaja William Bock III kolmapäeval Armstrongi advokaadile.

Herman märkis samas, et nad on koostööst huvitatud, kuid nad tahaksid oma avaldusi teha rahvusvahelisel tasandil, mitte vaid USADAga koostööd tehes. Seeläbi loodetakse enda sõnul jalgrattamaailma rohkem selgust tuua.

Armstrong sõnas intervjuus Oprah Winfrey’le, et eluaegne võistluskeeld on tema jaoks kui surmanuhtlus ja ta sooviks tulevikus kaasa teha triatlonitel. Professionaalne rattasport endist Tour de France’i seitsmekordset võitjat enam ei huvita.  

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles