Taas hea võistluse teinud Zahkna oli noorte MMil viies

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Zahkna tänase võistluse järel.
Rene Zahkna tänase võistluse järel. Foto: Andreas Nigol

Austrias Obertilliachis peetavatel laskesuusatamise noorte ja juunioride maailmameistrivõistlustel tegi Rene Zahkna noormeeste 12,5 km tavadistantsil taas hea võistluse ja sai 5. koha.

Reedel sprindis pronksi ja pühapäeval jälitussõidus hõbeda võitnud 18-aastase Zahkna tänased medališansid luhtusid teises lasketiirus, kus tal jäi kolm märki üles. See langetas Zahkna 37. kohale, kuid kuna viimases kahes tiirus Võrust pärit noormees enam ei eksinud, lõpetas ta võistluse kolme trahviminuti juures viiendana, kaotades maailmameistriks tulnud prantslasele Aristide Begue’ile 1.22,0, seejuures teenis Begue vaid ühe trahviminuti.

Hõbeda võitis kolm trahviminutit kogunud ameeriklane Sean Doherty, kes kaotas prantslasele vaid 5,6 sekundiga ning kolmas oli ukrainlane Anton Mõhda, kes tegi ühe möödalasu ja kaotas võitjale 40,2 sekundit. Seega pronksist jäi Zahknat lahutama 42 sekundit.

Teistest eestlastest tegi Kristjan Koskinen viis möödalasku ja sai 43. koha (+5.37,6), Johan Talihärm eksis seitsmel lasul ja lõpetas 53. kohaga (+6.22,9) ning kuus trahviminutit kogunud Tarvi Sikk sai 65. koha (+7.39,0).

Kokku lõpetas võistluse 107 noormeest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles