Madis Kalvet: Balotelli toel taas Euroopa tipu poole

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Balotelli
Mario Balotelli Foto: SCANPIX

Suvel tabas Itaalia klubijalgpalli järjekordne tagasilöök, kui AC Milan otsustas rahaks teha Thiago Silva ja Zlatan Ibrahimovici. Sellega sai jätku viimaste aastate trend, kus suured staarid pühivad Itaalia tolmu jalgadelt ja siirduvad Hispaaniasse, Inglismaale või nüüd juba Prantsusmaale (Paris Saint Germaini).

Kui veel 1990ndatel ja 2000ndate alguses tegid Itaalia klubid meeletuid oste ja nende tippklubide esindamisest unistasid paljud tähtmängijad, siis viimastel aastatel on tulnud saapamaa tiimidel leppida väiksema kaliibriga meestega. See aga on viinud olukorrani, kus eurosarja tulemusi arvestades on neist peale Inglismaa ja Hispaania ees ka Saksamaa.

Kuigi ka tänavu on Meistrite liigas 16 parema sekka jõudnud nii Milan kui ka Torino Juventus, kipuvad itaallased jääma ikka Premier League’i tippude Hispaania gigantide Madridi Reali ja FC Barcelona, aina tõhusamalt majandavate ja ilusat jalgpalli mängivate sakslaste ning meeletult rikastele omanikele kuuluva Prantsusmaa tipptiimi PSG varju. Oma töö on teinud ka eelnevatel aastatel Itaalia jalgpalli raputanud kihlveoskandaalid.

Serie A-d tabas järjekordne tagasilöök, kui 2010. aasta suvel lahkus kodumaalt Itaalia jalgpalli suurlootus Mario Balotelli. Nii ongi itaallastel klubide tasandil olnud viimastel aastatel pettumusi ja seega on mõistetav, et eilse kuulsa spordilehe La Gazzetta dello Sporti esikülge kaunistas suurelt Balotelli nägu, juures kiri: «Balo on tagasi!»

Kuigi palliväljakul kohati tõelist geniaalsust üles näitav Balotelli tõmbab tähelepanu ka väljaspool mänguväljakut, on kindlasti tegemist kuuma nimega ja Itaalia klubijalgpalli ühe viimaste aastate võimsama ostuga. Sellega soovitakse loomulikult anda märku, et nendega tuleb ka tulevikus arvestada.

22-aastase Balotelli kõrval kuulub Milani ka võimsas hoos olev 20-aastane ründaja Stephen El Shaarawy ja sellega on  loodud tulevikuks head eeldused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles