Inglismaa liigakarikas rändab tänavu hoopis Walesi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swansea City mängijad tähistavad karikavõitu.
Swansea City mängijad tähistavad karikavõitu. Foto: SCANPIX

Inglismaa liigakarika finaalis tegi ajalugu Swansea City, võites antud karika esimese Walesi klubina. Finaalis alistati 5:0 Bradford City.

Viieväravaline võit on liigakarika finaalide 53-aastase ajaloo suurim, Swansea joaks on aga tegu klubi enam kui saja-aastase ajaloo esimese suure trofeega. Swansea City asutati 1912. aastal ning mullu suvel tähistas klubi om sajandat sünnipäeva.

Finaalis avas juba 16. minutil skoori Nathan Dyer ning 40. minutil kasvatas Michu eduseisu. Neljandas liigas mängiva Bradfordi lootused purustas lõplikult Dyeri teine värav teise poolaja teisel minutil. 56. minutil jäi Bradford kümnekesi, kui väravavaht Matt Duke tõmbas karistusalas pikali Jonathan de Guzmani.

Pärast väikest vaidlust kübaratrikki teha soovinud Dyeriga läks de Guzman penaltit ise lööma ja saatis selle ka võrku. Viimasel mänguminutil vormistas de Guzman oma teisest tabamusest ka lõppskoori.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles