Kahekordne olümpiavõitja alustas maadluse kaitseks näljastreiki

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armen Nazarjan 2004. aasta Ateena olümpiamängudel.
Armen Nazarjan 2004. aasta Ateena olümpiamängudel. Foto: www.nazaryan.net

Bulgaaria maadluskoondise treener, kahekordne olümpiavõitja Armen Nazarjan alustas näljastreiki, protesteerides sellega Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) plaani vastu arvata maadlus alates 2020. aastast olümpiaprogrammist välja.

Bulgaaria maadlusliidu teatel otsustas Nazarjan, et ei söö kuni 22. märtsil Gruusias algavate Euroopa meistrivõistlusteni midagi, tarbides üksnes vett ja mahlu, vahendab AP.

38-aastane Nazarjan võitis 1996. aasta Atlanta olümpiamängudel kreeka-rooma maadluses kehakaalus kuni 52 kg kuldmedali enda sünnimaa Armeenia eest maadeldes, neli aastat hiljem Sydneys esindas ta juba Bulgaariat ning võidutses siis 58 kg kaaluvate meeste seas, 2004. aastal Ateenas võitis ta kaalukategoorias kuni 60 kg pronksi. Lisaks on Nazarjani auhinnakapis kolm MM-kulda (kõik Bulgaariat esindades) ning kuus EM-kulda (kaks Armeenia ja neli Bulgaaria eest maadeldes). Praegu tegutseb ta Bulgaaria kreeka-rooma maadlejate koondise peatreenerina.

Eelmisel kuul teatas Bulgaaria maadlusliidu president, seitsmekordne maailmameister Valentin Jordanov, et saatis 1996. aastal Atlanta olümpial võidetud kuldmedali protesti märgiks ROK-ile tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles