Ogier pürgib uueks autoralli valitsejaks

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier Foto: SCANPIX

Sebastien Ogier on tõusmas autorallis maailma valitsejaks – sellise järelduse võib teha kolme esimese MM-etapi põhjal, kus prantslane on saanud kaks võitu ja olnud korra teine.


Monte Carlos kaotas ta vaid Sebastien Loebile, Rootsis oli ta legendaarsest kaasmaalasest juba kiirem ning eile õhtul lõppenud Mehhiko rallil kihutas ta juba justkui omaette konkurentsis. Tippspordiga lõpparve teinud Loebi puudumisel edestas Ogier Mehhikos oma lähimat konkurenti kolme ja poole minutiga.

Ogieri ülekaal oli mäekõrgune algusest peale. Mehhikos sõitsid rallimehed 23 kiiruskatset ning 29-aastane prantslane võitis neist 16. Vaid neljanda ja viienda kiiruskatse järel lubas ta liidrikohta nautida norralasel Mads Østbergil, ent seejärel liikus ta konkurentidel püüdmatult eest. Ta oli ainus tippsõitja, kes suutis Mehhiko teedel viperusi vältida.

Ogieri võimas minek on ülimalt oluline ka MMil esimest täishooaega võistleva Volkswageni tiimi jaoks. Seda enam, et esialgu nende esinumbriks planeeritud teine piloot Jari-Matti Latvala pole suutnud nii säravalt esineda.

MMi kokkuvõttes on Ogieril nüüd 71 punkti. Teist kohta hoiab jätkuvalt Loeb 43 silmaga, kuid tema ei sihi hooaja kokkuvõttes kõrget kohta. Seega on Ogieri lähim jälitaja hoopis kolmandal kohal olev soomlane Mikko Hirvonen, kes on kolme ralliga kogunud 30 punkti. Seejuures pidasid spetsialistid hooaja eel just Hirvoneni tänavuseks suursoosikuks. Soomlane on Citroëni esinumber. Viimased üheksa aastat on aga Loeb olnud just selle tiimi masinal võitmatu.

Mehhikos oli stardis ka möödunud hooajal Ott Tänakuga koos sõitnud Kuldar Sikk, kes luges kaarti ukrainlasele Juri Protassovile. WRC2-sarjas lepiti seekord 5. kohaga, kusjuures oma klassi võitjale kogunes kaotust ligikaudu tund. Mõistagi ei näita see rahvusvahelise paari aeglast tempot, vaid mehed olid sunnitud vahepeal katkestama ja jätkasid seejärel võistlust superralli süsteemis.

Autoralli MM

Mehhiko ralli

1. Sebastien Ogier (Prantsusmaa, Volkswagen), 2. Mikko Hirvonen (Soome, Citroën) +3.28,9, 3. Therry Neuville (Belgia, Ford) +4.23,8, 4. Daniel Sordo (Hispaania, Citroën) +6.06,7, 5. Nasser Al-Attiyah (Katar, Ford) +8.34,5, 6. Chris Atkinson (Austraalia, Citroën) +11.28,0   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles