Veider olukord: McLaren pidi Red Bulli kehva tulemuse pärast vabandama

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Webber.
Mark Webber. Foto: SCANPIX

McLareni vormel-1 meeskonnaga seotud McLaren Electronic Systems oli sunnitud vabandama Red Bulli meeskonna ja nende sõitja Mark Webberi ees, kuna tolle start Austraalia GPl ebaõnnestus.

McLaren Electronic Systems on nimelt firma, mis toodab kõigile vormelitele paigaldatavaid standardseid mootoriajusid (ECU) ning just selle mooduli tõrkumine ei lasknud Webberil Austraalias korralikult soojendusringi läbida ja nurjas austraallase stardi.

Webber langes teiselt stardikohalt avaringiga seitsmendaks, kuna soojendusringi ajal tuli tema auto boksis asuvale andmesüsteemi poolele teha taaskäivitus. See mõjutas auto ECUt aga niivõrd, et stardiprotseduuri ei õnnestunud ettenähtud moel läbi viia.

Uus ECU võeti kasutusele talviste testide ajal ja see kontrollib nii tänavu kasutatavaid 2,4-liitrised V8-jõuallikaid kui ka tulevasel hooajal autosid edasi viivaid 1,6-liitriseid V6-asetusega turbomootoreid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles