Taas PSG-ga viigistanud Barcelona ning Bayern pääsesid poolfinaali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pedro Rodriguez (vasakus) lõi tänases mängus viigivärava, mis tagas ka Barcelona edasipääsu.
Pedro Rodriguez (vasakus) lõi tänases mängus viigivärava, mis tagas ka Barcelona edasipääsu. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Euroopa Meistrite liigas selgusid täna viimased poolfinalistid, nelja parema sekka pääsesid FC Barcelona ja Müncheni Bayern.

Barcelona jäi koduväljakul 50. minutil Javier Pastore väravast Paris Saint Germaini vastu kaotusseisu, kuid 71. minutil lõi Pedro Rodriguez viigivärava ja mäng lõppeski 1:1. Mäletatavasti jäi avamäng 2:2 viiki, seega kahe mängu kokkuvõttes jäi seis 3:3, kuid tänu võõrsil löödud väravatele pääses edasi Barcelona.

Avamängu 2:0 võitnud Müncheni Bayern alistas Juventuse ka täna sama tulemusega, võites seega kahe mängu kokkuvõttes 4:0. Bayerni eest olid täna täpsed Mario Mandžukic ning hiljem tema asemel mängu tulnud Claudio Pizarro.

Meistrite liiga poolfinaalpaarid loositakse reedel.

Tänased mängud:

Barcelona - PSG 0:1

50. Pastore

Barcelona algkoosseis: Valdes, Daniel Alves, Pique, Jordi Alba, Adriano, Fabregas, Xavi Hernandez, Iniesta, Busquets, Villa, Pedro Rodriguez.

PSG algkoosseis: Sirigu, Thiago Silva, Alex, Maxwell, Jallet, Verratti, Pastore, Thiago Motta, Lucas, Lavezzi, Ibrahimovic.

Juventus - Müncheni Bayern 0:2

64. Mandžukic, 90. Pizarro

Juventuse algkoosseis: Buffon, Chiellini, Barzagli, Bonucci, Pogba, Marchisio, Padoin, Pirlo, Asamoah, Vucinic, Quagliarella.

Bayerni algkoosseis: Neuer, Dante, Van Buyten, Lahm, Ribery, Javi Martinez, Robben, Müller, Alaba, Schweinsteiger, Mandžukic.

Mängude käik:

-

Tänast mängu Barcelona ja PSG vahelt alustavad pingilt nii eelmises mängus kergelt vigastada saanud Hispaania klubi ründetäht Lionel Messi kui prantslaste ridades palliv David Beckham.

 
 
-

Mõlemad mängud on nüüd alanud.

 
 
-

Xavi Hernandezil on juba 2. minutil hea võimalus, aga lööb paarkümmend sentimeetrit mööda.

 
 
-

Bayerni mängija Mandžukic teenis 7. minutil kollase kaardi ning juhul kui Bayern jõuab poolfinaali, jääb ta esimesest mängust kõrvale.

 
 
-

Mõlemas mängus on mängitud üle 10 minuti ja ühtegi väravat pole löödud. Barcelona hoiab rohkem palli, pealelööke on tehtud kuus (neist raamidesse kolm), PSG vaid ühe. Teises mängus on pallivaldamisprotsent võrdsem, Juventus on teinud kaks pealelööki ja Bayern ühe, raamidesse on mõlemad löönud korra.

 
 
-

Juventuse ridades teenis Bonucci 13. minutil kollase kaardi

 
 
-

Mängitud on 25 minutit ja väravaarvet pole endiselt kummaski mängus avatud.

 
 
-

Bayern oli sunnitud 35. minutil tegema vahetuse, mängust pidi lahkuma vigastada saanud Daniel Van Buyten, platsile tuli Jerome Boateng.

 
 
-

Avapoolaeg on lõppenud, kummaski mängus väravaid ei löödud.

 
 
-

Algas teine poolaeg.

 
 
-

Pastore viis 50. minutil PSG Barcelona vastu juhtima!

 
 
-

Barcelona vahetab 62. minutil - esmalt tuleb Bartra Adriano asemel platsile ning seejärel vahetab Lionel Messi välja Cesc Fabregase.

 
 
-

Mandžukic viib 64. minutil Bayerni Juventuse vastu juhtima!

 
 
-

Bayern juhib nüüd kahe mängu kokkuvõttes 3:0, PSG on 3:2 eduseisus. Aga mängida on veel ligi pool tundi.

 
 
-

Pedro Rodriguez lööb 71. minutil Barcelona viigivärava, seejuures andis söödu alles üheksa minutit tagasi platsile tulnud Messi.

 
 
-

Selle seisu juures läheks edasi poolfinaali Barcelona, kuna eelmine mäng PSG kodustaadionil lõppes 2:2 viigiga ning võõrsil löödud väravate arv annab edu Barcelonale.

 
 
-

Mängitud on 75 minutit, Bayern juhib endiselt 1:0 ning kahe mängu kokkuvõttes 3:0, Barcelona ja PSG mäng on 1:1 viigis.

 
 
-

PSG mängija Lavezzi teenib 80. minutil kollase kaardi ja peaks edasipääsu puhul järgmise mängu vahele jätma.

 
 
-

Lavezzi vahetatakse kohe ka välja, tema asemel tuleb mängu Gameiro.

 
 
-

83. minutil jookseb PSG ridades väljakule ka David Beckham, vahetades välja Marco Verratti.

 
 
-

Barcelona teeb ära viimase vahetuse, David Villa võetakse pingile ning Song tuleb mängu.

 
 
-

Beckham teenis 89. minutil kollase kaardi

 
 
-

Pizarro viib esimesel üleminutil Bayerni 2:0 juhtima!

 
 
-

Mõlemas mängus kõlas kohtuniku lõpuvile.

 
 
-

Poolfinaali pääsesid seega Barcelona ning Bayern.

 
 

ENNE MÄNGE:

FC Barcelona - Paris Saint Germain (avamäng 2:2)

Avamängus asus Barcelona Pariisis kaks korda juhtima, kuid PSG suutis mõlemal puhul viigistada. 2:2 värava lõi Blaise Matuidi seejuures neljandal üleminutil ja see jäi ka kohtumise viimaseks löögiks. Kuigi PSG poolkaitsja David Beckhami sõnul on tema koduklubil võiduvõimalus olemas, leidis Prantsuse ajalehe L'Equipe lugejaküsitlusele vastanutest tervelt 67% protsenti, et sellest paarist pääseb ikkagi edasi Barcelona. Avamängu kangelane Matuidi ei saa kollase kaardi tõttu täna mängida, tema võimalikku asendajat Thiego Mottat vaevab aga kubemevigastus. Väiksemad traumad kimbutavad ka Alexit ja Thiago Silvat.

Barcelona poolel on üks ülisuur küsimärk - kas Lionel Messi mängib? Argentiinlane vigastas nädal tagasi veerandfinaali avamängus jalalihast ning teiseks poolajaks enam platsile ei tulnud, vahele jäi ka nädalavahetuse liigamäng. Messi on küll meeskonda nimetatud, kuid tema kaasamängimine selgub tõenäoliselt alles siis, kui lõplikud koosseisud tund-poolteist enne mängu avalikuks tehakse. Kindlasti jääb täna Barcelona poolel kõrvale avamängus kanderaamiga väljakult ära viidud Javier Mascherano, samuti ei mängi Carles Puyol. Kahtlane on ka vigastustega hädas olevate Pedro ja Adriano kaasategemine.

PSGl seisab ees üliraske ülesanne - viimati kaotas Barcelona Meistrite liigas koduväljakul enam kui neli aastat tagasi. Tookord suutis neid üllatada Kaasani Rubiin.

Torino Juventus - Müncheni Bayern (avamäng 0:2)

Mullune finalist Bayern asus avamängus ülikiirelt juhtima ning lõpuvileks tablool olnud 2:0 eduseis lubab neil Torinosse sõita favoriidirollis. Enne nädalatgust kohtumist eurosarjades 18 mängu järjest kaotuseta olnud Juventuse mängijad kinnitasid ka ise, et avakohtumises ei suutnud nad oma mängu mängida. Täna jäävad kollaste kaartide tõttu platsi kõrvale Stephan Lichtsteiner ja Arturo Vidal, nädalavahetuse liigamängus saadud vigastus ei luba kaasa teha Sebastian Giovincol. Laupäeval ei mänginud ka põhiväravavaht Gianluigi Buffon, kuid tema peaks olema tänaseks gripiviirusest tervenenud.

Bayern kindlustas nädalavahetusel ülivarakult Saksamaa meistritiitli ning saab nüüd pühenduda täie jõuga eelmise aasta ülivalusa finaalikaotuse mälust kustutamisele. Kõik olulised mängumehed on neil rivis, välja arvatud vaid avamängus viga saanud Toni Kroos. Tagasi on ka Javi Martinez, kes jättis esimese veerandfinaalkohutmise kaartide tõttu vahele. Kohe pärast avamängu hoiatas Arjen Robben aga meeskonnakaaslasi, et Juventuse vastu ei tohi liiga enesekindlalt mängima minna, tuletades meelde kaheksandikfinaali. Bayern alistas seal avamängus Londoni Arsenali võõrsil 3:1, ent kaotas seejärel kodus 0:2 ja pidi õnne tänama, et edasi pääseti.

Eilsestest veerandfinaalidest tagasid pääsu poolfinaali Dortmundi Borussia ja Madridi Real.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles