«Kuldsuu» Ecclestone võrdles inimõigusi loaga kiirteel kihutada

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernie Ecclestone teab, kuidas asjad käivad.
Bernie Ecclestone teab, kuidas asjad käivad. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja juht Bernie Ecclestone esines üpris huvitava sõnavõtuga, kui temalt uuriti järjekordselt, kas on õige korraldada kuningliku sarja etappi Bahreinis, kus toimuvad juba mitmendat aastat rahvarahutused ja rikutakse väidetavalt massiliselt inimõigusi.

«Siinne valitsus on mitmes mõttes loll, et nad etappi korraldavad, kuna see annab rahvale protestimiseks sobiva platvormi,» vastas Ecclestone, kes samas on ise korduvalt märkinud, et vormel-1 etapp peab Bahreinis toimuma, kuna tegelikult polevat riigis mingeid märkimisväärseid rahutusi. Lisaks pole tema arvates vormel-1 sarja asi kellelegi moraalseid hinnanguid jagada.

Ecclestone’il oli Bahreini rahvale varuks asjalik soovitus: tuleb seadusi järgida. «Me ei käi ühtegi riiki õpetamas, kuidas seda tuleks juhtida. Olen teiste käest küsinud, mis need inimõigused siis ikkagi on. Ma ise küll ei tea. Inimesed peavad täitma selle riigi seaduseid, kus nad elavad, olgu need seadused siis millised tahes. Kui ma lähen Aafrikasse, siis tohin seal kiirteel 200 kilomeetrit tunnis sõita ja pole mingit muret. Kui aga tulen tagasi Inglismaale ja siin samamoodi teen, läheb mul kehvasti,­» tõmbas 82-aastane Ecclestone Eurospordiga vesteldes huvitava paralleeli.

«Nii et asi on lihtne – ükskõik millised seadused riigis on, inimesed peavad neid täitma,» lausus Ecclestone, kellel oli lisaks paar head sõna varuks ka Suurbritannia parlamendisaadikutele. Nimelt esines rühm saadikuid eelmainitud probleemidele viidates üleskutsega võistlus ära jätta. «Saadikud on tõesti toredad. Näeme neid umbes korra aastas. Muidu mitte. Järsku ilmuvad nad aga kuskilt välja ja see on väga hea, sest muidu ei teakski keegi, kes nad on. Aga nüüd saavad nemad ka oma nime lehte kirja,» ironiseeris Ecclestone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles