Kaheksa kanget jätkavad täna jäähoki MM-kulla püüdmist

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šveitsi meeskond on käimasoleva MMi suurim üllataja.
Šveitsi meeskond on käimasoleva MMi suurim üllataja. Foto: SCANPIX

Soomes ja Rootsis toimuval jäähoki MMil tehakse täna algust veerandfinaalidega, mille võimalikku käiku hindab hokiasjatundja Ahti Kullervo Jõgi.

Kanada – Rootsi

Esimene värav on meeletu tähtsusega, kogu mängu edasine käik rullub lahti sellest sõltuvalt. Kanadal on turniiril täielik Dream Team, kõik alla kuldmedali on nende jaoks ebaõnn. Suuravoriidi paine on kindlasti Kanadal, aga nad on play-off’is alati tugevad. Rootslaste eeliseks on pingete puudumine ja loomulikult ka koduväljak.

Alagrupis: Kanada – Rootsi 3:0

Šveits – Tšehhi

Šveits on selge favoriit. Et nad nii hästi on mänginud, on üllatus, aga samas on tegu väga ühtse ja noorusliku meeskonnaga. Nende tuumik koosneb 1989. aastal sündinud meestest, kellele Eesti kaotas mõne aasta eest U-20 turniiril 1:12. Šveits on teadlikult üle võtnud Valgevene spordikoolide süsteemi ja lihvinud teadlikult viisikute kokkumängu. Nii mõnigi mees läheb sellest koondisest lähiaastatel kindlasti NHLi. Tšehhid on samas korra juba raskes olukorras olnud, kui alagrupi viimases mängus purustati Norra 4:0.

Alagrupis: Šveits – Tšehhi 5:2

Soome – Slovakkia

«Soome rahvas kirus enne turniiri algust, et see on alates 1990ndate algusest kõige õnnetum Soome koondis. Aga turniiri käigus on nad tõusnud hoopis favoriitideks. Soomel on hea meeskonnavaim ja erinevalt mõnest koondisest, kuhu staarid tulevad negatiivse klubihooaja pealt, on nad näljased. Jukka Jalonen on tipptreener ja Soomel ongi minu hinnangul turniiri parim treeneripink. Slovakid on seni olnud mulluse MMi kahvatu vari, aga USAd võites näitasid nad, et neid on veel vara maha kanda.

Alagrupis: Soome – Slovakkia 2:0

Venemaa – USA

Pinged on sajaprotsendiliselt tiitlikaitsja Venemaa turjal. NHLi superstaari Aleksandr Ovetškini lisandumine mõjutab aga nende vaimu meeletult. Ovetškin tuleb küll otse lennukilt, ta on kindlasti füüsiliselt kehv ja mänguliselt kuigi palju Venemaale juurde ei anna, aga puhtalt Ovetškini nime tulemusel rabelevad kõik teised mehed kolm korda rohkem. USA treener on samas teinud senise turniiri käigus huvitavaid lükkeid ja neid saadab sama fenomen nagu Soomet – kui mehed koondisesärgi selga tõmbavad, mängitakse alati täiega.

Alagrupis: Venemaa – USA 5:3

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles