Sokk avaldas nimekirja, kuid mõned küsimärgid jäid

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondise peatreener Tiit Sokk.
Eesti koondise peatreener Tiit Sokk. Foto: Peeter Langovits

Eesti korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk nimetas eile 18 meest, kelle seast ta valib mängijad, kes astuvad suvel väljakule EM-valiksarja kohtumistes. Nimekirjas üllatusi polnud ja kõik tuntumad mehed on rivis, kuigi kõigi osalemine ei ole veel päris kindel.

Teatavasti on kahtluse all Tanel Soku osalemine ning ka Itaalias Varese Cimberio ridades palliv Janar Talts märkis, et päris kindlalt ei saa ta praegu koondise esindamist lubada. «Palju oleneb sellest, et kaua Itaalias hooaeg kestab – võib minna kuni jaanipäevani. Kindlasti on mingit puhkust vaja, et segavatest tervisemuredest jagu saada. Tahaks sügisel ikka terve olla,» rääkis Talts. «Mulle öeldi, et lõikust ei ole vaja, lihtsalt puhkust ja taastumisaega on tarvis.»

Viimasel ajal seljavigastuse küüsis olev Kristjan Kangur loodab enne koondisemänge veidike puhata ja seejärel on ta valmis taas väljakule jooksma. «Keha vajab umbes kolm nädalat puhkust, kuid eks ka sel ajal pean ennast pidevalt liigutama. Operatsioonile ma minema ei pea, kuid pean täpselt olukorda jälgima,» sõnas Kangur. «Praegu ma ei näe, et seljaprobleem koondise esindamist segaks.»

2015. aasta EMi esimeses kvalifikatsiooniringis kohtub Eesti koondis alagrupis Portugali ja Hollandiga. Kokku mängitakse suvel neljas alagrupis ning edasi play-off’i pääsevad vaid grupi võitjad, kus mängitakse kodus-võõrsil-süsteemis. Koha 2015. aastal Ukrainas toimuvale finaalturniirile tagab vaid suvise valiksarja võitja.

«Portugal ja Holland on täiesti mängitavad vastased, läheme mängima finaalturniiri koha eest,» märkis peatreener.  

Ühiste saalitreeningutega alustab koondis 8. juulil. Esimesed kontrollmängud on plaanis 19.–21. juulini, kui Eesti osaleb Austrias toimuval turniiril.


Korvpall

Eesti koondise kandidaadid

Sten-Timmu Sokk (Thbilisi Olimpi, GEO), Tanel Sokk (Kalev/Cramo), Martin Dorbek (TYCO Rapla), Erik Keedus (TTÜ KK), Gregor Arbet (Kavala, Kreeka), Kristo Saage (Rock), Gert Dorbek (Kalev/Cramo), Rain Veideman (Rock), Kristjan Kangur (Siena Montepaschi, Itaalia), Siim-Sander Vene (Prienai, Leedu), Timo Eichfuss (Rock), Indrek Kajupank (Kalev/Cramo), Janar Talts (Cimberio Varese, Itaalia), Rain Raadik (Pärnu), Reinar Hallik (SCM Universitatea Craiova, Rumeenia), Kristjan Kitsing (Pärnu), Joosep Toome (Rock), Toomas Raadik (Kalev/Cramo)



 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles