ESPN: jalgpallis vähe väravaid? Flora lõi Reaalile ju 18 tükki

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Reaal ja FC Flora väljakule marssimas
FC Reaal ja FC Flora väljakule marssimas Foto: Facebook

ESPNi alla kuuluv USA raadiojaam The Team avaldas artikli kurioossest Eesti karikamängust, kus tiitlikaitsja FC Flora alistas 18:0 neljandas liigas palliva FC Reaali.

Raadiojaama kodulehekülg kirjutab, et jalgpall on tihtipeale mäng, kus lüüakse vähe väravaid ning suureskoorilisteks mängudeks on vaja briljantseid esitusi. Jalgpalli «igavad» skoorid võivad olla ka üheks põhjuseks, miks ala ei ole USAs kunagi väga suurt populaarsust saavutanud.

Nüüd leidis ajakirjanik aga põneva skooriga mängu. Ta selgitab, et selline olukord võib tekkida karikasarja avaringi mängudes, kus parimad meeskonnad saavad kohtuda kõige nõrgematega. Siinkohal sattus ajakirjanik peale neljapäeval Kalevi Keskstaadionil toimunud mängule, kus Flora purustas Reaali.

Jay Sanin kirjutab, et Sander Posti üheksa värava kõrval (tegelikult lõi Post kaheksa väravat) tegi veel silmapaistvama esituse FC Reaali mängija, kelle arvele kanti koguni kaks omaväravat.

Lõpuks jõuab ajakirjanik järeldusele, et kui MLSi (Põhja-Ameerika jalgpalli profiliiga) meeskond kohtuks mõne nõrgema ülikoolimeeskonnaga, siis võivad sellise skooriga mängud ka USAs juhtuda. Ehk aitab Reaali suur kaotus kaasa jalgpalli populaarsuse kasvule suure lombi taga?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles