Kaheksanda tiitli teeninud Rafael Nadali ülemvõim Prantsusmaa lahtistel jätkub

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael Nadal võitis kaheksandat korda Prantsusmaa lahtised.
Rafael Nadal võitis kaheksandat korda Prantsusmaa lahtised. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste meeste üksikmängu finaalis alistas Rafael Nadal 6:3, 6:2, 6:3 kaasmaalase David Ferreri.

Maailma edetabelis neljandal kohal olev Nadal kontrollis kohtumise käiku kindlalt ning on nüüd üheksal katsel võitnud Prantsusmaa lahtised kaheksa korda. Seega on hispaanlasel Pariisi väljakutel kirjas uskumatu 59 võitu ja vaid üks kaotus. Viimasel neljal aastal on Nadal jäänud Prantsusmaal löömatuks. Kokku on 27-aastane hispaanlane võitnud 12 Suure Slämmi tiitlit.

Enne mängu:

Kui 27-aastane Nadal püüab enda kaheksandat Prantsusmaa lahtiste tiitlivõitu ja üldse kaheteistkümnendat suure slämmi tiitlit, siis 31-aastane Ferrer jõudis üldse esmakordselt suure slämmi turniiri finaali.

Ferrer ei ole tänavusel turniiril kaotanud veel ühtegi setti, kuid samal ajal on Nadalil tulnud rohkem vaeva näha ja poolfinaalis pidas ta maailma esireketi Novak Djokoviciga viie seti pikkuse lahingu.

Omavahel on Nadal ja Ferrer seni kohtunud 23 korda ja nendest 19 on võitnud Nadal ning Ferreri saagiks on langenud vaid neli võitu. Liivaväljakutel on mehed omavahel kohtunud 17 korda ja kui Ferrer võitis nende esimese omavahelise kohtumise 2004. aastal, siis edaspidi on võitjaks jäänud Nadal.

Samal ajal on Nadalil ka Prantsusmaa lahtistelt ette näidata suurepärane statistika – kokku on ta French Openil pidanud 53 kohtumist ja nendest on ta võitnud koguni 52. Seni ainsa kaotuse sai ta 2009. aastal, kui ta jäi neljanda ringi kohtumises alla rootslasele Robin Söderlingile.

Viimati kohtusid Prantsusmaa lahtiste finaalis kaks hispaanlast 2002. aastal ja siis alistas madalama asetusega Albert Costa 6:1, 6:0, 4:6, 6:3 Juan Carlos Ferrero.

Nadali ja Ferreri vaheline finaal algab kell 16.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles