Raja alistas Pahapilli ja tõestas koondiseküpsust

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Raja.
Andres Raja. Foto: SCANPIX

Andres Raja alistas Austras Salzburgis peetud kolmevõistluses koduse rivaali Mikk Pahapilli ja tõestas oma tulemustega, et on tõusmas mitmevõistluse Euroopa karikavõistluste koondise väärilisse vormi.

«Raja tegi korraliku võistluse. Nüüd peab ta ise otsustama, kas soovib superliiga võistluses osaleda, hoidsime koondises ühe koha lahtisena. Lõpliku otsuse teeb alaliidu juhatus, kuid 20. juuniks peab olema nimekiri paigas,» rääkis mitmevõistluse alarühma vanemtreener Tõnu Kaukis. «Minul oleks tema võistlemise üle hea meel.»

Juba varem oli koondises koht kindel Pahapillil, Kaarel Jõeväljal ja Hendrik Lepikul. Kaukise sõnul võimaldaks Raja koondisega liitumine keskenduda Karl-Robert Saluril omaealiste EMile. Juba varem oli teada, et 29. ja 30. juunil Tallinnas peetaval tipptasemel võistkondlikul jõuproovil ei tee kaasa tänavuse hooaja senine Eesti esinumber Maicel Uibo. Aprilli keskel 8223 punkti kogunud ja sellega Moskva MMi A-normi täitnud Uibo on kevadel USAs ülikooli eest palju võistelnud ja keskendub nüüd treeningutele.   

Raja jooksis Salzburgis 110 m tõkkeid 14,31, hüppas kaugust 7.14, heitis ketast 43.17 ja kogus kolme alaga 2511 punkti, mis andis kokkuvõttes neljanda koha. Tänu vägevale kettaheitele (50.72) võitis esikoha Kasahstani esindaja Dmitri Karpov. Valgevenelane Andrei Karvtšenko kogus 2585 ja hollandlane Eelco Sintnicolaas 2513 punkti.

Pahapill, kes jooksis tõkkeid 15,50, hüppas kaugust 7.26 ja heitis ketast 47,36, oli 2482 punktiga viies.

Kaukise sõnul olevat hiljuti vigastusega kimpus olnud Pahapill läbinud tõkkedistantsi ettevaatlikult, kuid nähes, et jalg peab hästi vastu, hüppas kaugust juba täie jõuga. «Pahapill ja Raja näitasid kauguses häid hüppeid, kuid nappide üleastumiste tõttu ei läinud pikimad katsed mõõtmisele,» märkis Kaukis.

Homme koguneb mitmevõistluse koondis treeningulaagrisse Rakverre, kuid Kaukis ei teadnud, kas Pahapill ja Raja teistega liituvad. «Pahapill on varem öelnud, et soovib veel Tallinnas tegeleda vigastuse järelraviga,» põhjendas Kaukis.

Rakveres peetud Eesti klubide karikavõistlustel näitas head kaugushüppevormi Jõeväli, kes lendas 7.71. Rain Kask hüppas koguni 8.00, ent teda toetas taganttuul 3,7 m/s, mis on üle lubatud normi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles