Pettunud Iljuštšenko sai elu halvima hinde

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Iljuštšenko
Anna Iljuštšenko Foto: Sille Annuk

Naiste kõrgushüppes ületas Eesti rekordiomanik Anna Iljušt­šenko kindlalt 1.88 ning lasi latile asetada 1.94. Paraku pudenes latt kõigil kolmel katsel maha. «Esimene katse oli päris hea. Jooksin ilusti, aga ei saanud hästi ära tõugata. Ausalt öeldes, ega nii head tulemust tegelikult osanud oodatagi,» sõnas Iljuštšenko, kelle põhienergia kulub praegu õppimisele.


Tartu Ülikoolis hambaarstiharidust omandaval piigal seisab reedel ees semestri viimane eksam. Praeguseks on tehtud kaks eksamit. «Sain ühe eksami «C» ja olin väga pettunud. See oli mu elu teine «C», kõik teised hinded on «A-d» ja «B-d» olnud. Oleksin ikka paremat hinnet tahtnud,» nentis Iljuštšenko, kes öötundide arvelt õppida ei taha. «Olen üritanud ikka vähemalt 12 ajal magama minna. Hommikul tõusen siis varakult, et jõuaksin kõik õpitud.»



Iljuštšenko hooaja põhieesmärk on Berliini maailmameistrivõistlused. Tänavu on tema eesmärgid kõrgemad kui mullusel hooajal, mil ta uuendas 1.93ga Eesti rekordit. «Muidugi tahaksin suvel kõrgemale hüpata kui talvel. Praegu olen tippvormist veel kaugel, aga aega on,» sõnas Iljuštšenko.



Meeste kaugushüppes piirdus Tõnis Sahk enda kohta tagasihoidliku 7.39ga ning teise kohaga. Kuigi ka ta ise oodanuks enamat, tunnistas mees, et häirekella löömiseks pole põhjust. «Me pole treeningul veel täishooga hüppeid teinud. Võtame sel hooajal samm-sammult. Tahame tippvormi ajastada juuli lõpuks,» selgitas Sahk ja lisas: «Praegu omandangi tehnikat pigem võistluse käigus. Seepärast pole ka oodatud tulemusi veel kirja saanud. Aga paari võistlusega peaks olukord juba tunduvalt paremaks minema.»



Tänavusel hooajal on Sahki eesmärgiks pääs Berliini MMile, kuigi ta ütles, et «7.39 pealt on küll nõme sellist eesmärki välja öelda». Ometi usub ta, et hooaja edenedes on võimalik MM-normatiiv 8.05 ületada. Mullu jäi tal sellest kõigest kuus sentimeetrit puudu. «Ettevalmistus on kulgenud hästi. Treeningute testitulemused on tunduvalt paranenud. Nii kiirus kui ka jõud. Aga eks paistab, kas suudan kogu komplekti nüüd ka kokku panna.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles