Keel: eesmärk on eurosarjas 16 sekka pääseda

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Selveri võrkpallimeeskond
Tallinna Selveri võrkpallimeeskond Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Tallinna Selveri ja Pärnu võrkpalliklubid said neljapäeval teada oma eurosarjavastased. Euroopa tugevuselt teise sarja CEV Cupile pääsenud Selver läheb avaringis vastamisi Tšehhi klubi Dukla Libereciga.

Kui eestlastel õnnestub võita, ootab järgmises ringis Rumeenia klubi Zalau Remati ja Venemaa superliiga võistkonna Nižni Novgorodi Gubernija paari võitja. «Eks klubide koosseisud muutuvad igal hooajal, seetõttu on raske ennustada, kui tugevad vastased sügisel olema saavad,» sõnas Selveri juhendaja Avo Keel. Selver on Libereci klubi 2009. aastal eurosarjas võitnud, toona saadi avamängus 3:0 ja korduskohtumises 3:1 võit. «Meie eesmärk on emmas-kummas sarjas 16 parema sekka jõuda, edasi läheb juba väga raskeks, oleme realistid,» lisas Keel. Kui Selver peaks avaringis kaotama, langevad nad Challenge Cupile ja jätkavad mängimist seal.

Ka Pärnu meeskond esitas avalduse osalemaks CEV Cupil, ent pääses tugevuselt kolmandasse eurosarja ehk Challenge Cupile, kus esimeseks vastaseks on Genfi Chenis. Edasipääsu korral kohtuks Pärnu teises ringis CEV Cupi avaringis vastamisi minevate Slovakkia klubi Bratislava ja bulgaarlaste Gabrovo paari kaotajaga. Seejärel ootaksid eestlasi Itaalia meeskonna Latina Andreoli ja Slovakkia klubi Humenne paari võitja. «Genf on tüüpiline Šveitsi meeskond, kus on palju välismaalasi. Nad on igal aastal eurosarjades mänginud, kuigi eelmisel aastal olid koduses liigas neljandal kohal, eks see näitab, mis tase seal on. Loosiga tuleb rahule jääda, oleks võinud kõvasti hullemini minna,» kommenteeris Pärnu meeskonna peatreener Urmas Tali avaringivastast.

«Itaalia meeskonnal on juba kõrgem tase. Aga eks meie vorm on sel ajal samuti juba hea. Igal juhul väga vajalikud mängud, mis lisavad ka mängijatele kõvasti motivatsiooni,» rääkis Tali. Tali sõnul ta pettunud ei ole, et nad kõrgemasse sarja ei pääsenud. «Vahe on ainult selles, et Selver saab neli kindlat mängu ja meie kaks.» Selver peab oma eurosarja kohtumise oktoobri lõpus, Pärnu VK novembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles