Lätis mängivad Kollo ja Vesik on ühe võidu kaugusel poolfinaalist

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Kollo (vasakul) ja Rivo Vesik.
Kristo Kollo (vasakul) ja Rivo Vesik. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Läti kuurortlinnas Saulkrastis, mida kutsutakse ka päikeserannaks, toimub laupäeval lõunanaabrite rannavõrkpallisarja kolmas etapp, millest võtavad osa ka Kristo Kollo ja Rivo Vesik. Esimeses ringis olid Kollo ja Vesik 2:0 (13, 22) üle kohalikust paarist Armands Abolins - Haralds Regzast.

Teises ringis tulid eestlastele vastu tänavusel hooajal esmakordselt koosmängivad Martins Plavins ja Janis Peda, kes on osalenud kõigil viiel käimasoleval hooajal toimunud maailmakarika etapil. Üllatust ei sündinud, kui eeldatavad favoriidid Plavins ja Peda saavutasid eestlaste üle kindla 2:0 (16, 13) võidu ning liikusid edasi kolmandasse ringi. Miinusringi langenud Eesti esipaar teenis esmalt 2:0 (16, 11) võidu Gints Antomsi ja Davis Natrinsi (Läti) üle ning oli seejärel kolmegeimilises vastasseisus 2:1 (-20, 18, 8) parem samuti Läti võistkonnast Toms Benjavs - Edgars Tocsist. Tasub meenutada, et Benjavs - Tocs jõudsid juuni alguses Tartus toimunud Premium7 Cupil finaali, kus jäid 1:2 (17, -17, -7) alla Karl Jaanile ja Rain Rauale. Miinusringi viimases mängus kohtuvad eestlased tugeva Kanada võistkonna Ben Saxton - Chaim Schalkiga. Nimetatud vastasseisu võitja jõuab poolfinaali, kaotaja jaoks on turniir lõppenud viienda koha jagamisega, kirjutab volley.ee.

Saulkrastis toimuv turniir on väga kõrgetasemeline, sest osalemas on kolm Läti parimat rannavõrkpalliduot, kes mängivad edukalt kaasa ka MK-sarjas. Turniiri favoriidid on Aleksandrs Samoilovs ja Janis Smedins, kes mängivad koos esimest hooaega, kuid on võitnud juba ühe kõrgeima kategooria Suure Slämmi etapi ning on kahel sama tasemega turniiril jõudnud finaali. Samoilovs ja Smedins on medalipretendendid ka tuleval nädalal toimuval maailmameistrivõistlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles