Silverstone'is teisena lõpetanud Korjus kerkis ka sarja kokkuvõttes teiseks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Korjus (paremal) Valencia etapi poodiumil.
Kevin Korjus (paremal) Valencia etapi poodiumil. Foto: Koiranen GP

Vormelipiloot Kevin Korjus lõpetas GP3-sarja Inglismaal peetud Silverstone'i etapi esimese sõidu teise kohaga.

Hommikuse kvalifkatsiooni võitnud ja tänu sellele parimalt stardikohalt alustanud eestlane lasi stardis endast mööda Jack Harvey ja Conor Daly, kud viimsele määrati peagi valestardi tõttu boksist läbisõidu karistus. Seejärel tegi aga Korjuse noor meeskonnakaaslane Patrick Kujala vaatemängulise avarii, mille tagajärjel tema auto jäi seisma turvaalale, rattad taeva poole.

Soomlane õnneks vigastada ei saanud ja aidati autost üsna ruttu välja, kuid raja koristamine võttis aega ja mitu ringi sõideti turvaauto järel. Kui see rajalt lahkus, läks oma karistust kandma ka otse Korjuse ees sõitnud Daly ning see häiris pisut eestlast, mistõttu Harvey sai taas vahe sisse sõita ja seda finišilipuni hoida.

Korjus püsis aga sama kindlalt teisel kohal ning edestas lõpujoonel kolmanda koha saanud Facu Regaliat 2,3 sekundiga. Eestlane lisas punktitabelisse 18 punkti, lisaks 4 kvalifikatsiooni võitmise eest. Tänu sellele kerkis ta ka üldtabelis 59 punktiga teiseks, täna viiendana lõpetanud üldliidril Tio Ellinasel on vaid kuus punkti rohkem. Tänavu seni peetud viies sõidus on Korjus poodiumile jõudnud juba kolmel korral.

Silverstone'i etapi teine võistlussõit peetakse homme hommikul Eesti aja järgi algusega kell 10.25. Avasõidu kaheksa esimest stardivad pööratud järjestuses, seega on Korjuse päralt homme seitsmes stardiruut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles