Sada aastat jalgpalli MMi: 2030. aasta suurturniir võib toimuda Argentinas ja Uruguays

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MMi võidukarikas
MMi võidukarikas Foto: SCANPIX

FIFA tahab 2030. aasta jalgpalli MMi korraldada Lõuna-Ameerikas, täpsemalt peaksid suurturniiri korraldama Argentina ja Uruguay.

FIFA tähistab 2030. aastal suurvõistluste suurt juubelit, sest täpselt sajand varem peeti Uruguays esimene MM. Toona kohtusid finaalis just korraldajamaa ja Argentina, kus võõrustajad võtsid 4:2 võidu.

Varem on MM toimunud kahes riigis vaid 2002. aastal, kui korraldajad olid Jaapan ja Lõuna-Korea. Seekord nõuab FIFA, et korraldustiim peab olema ühine, mitte nagu 2002. aastal, kui Lõuna-Korea ja Jaapani korralduskommiteed eraldi töötasid.

Järgmine jalgpalli MM toimub tuleval suvel Brasiilias, 2018. aastal on võõrustajaks Venemaa ning neli aastat hiljem sõidavad maailma parimad koondised Katari.

FIFA president Sepp Blatter on varem öelnud, et ei poolda MMi toimumist kahes riigis, kuid paistab, et on seoses juubeliturniiriga oma meelt muutnud. Sümboolselt ühendaks saja aasta tagused finalistid oma jõud, et MM korraldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles