Sõber: meie pikad on nutikad

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
U20 koondis lõpetas Rakvere turniiri võidukalt.
U20 koondis lõpetas Rakvere turniiri võidukalt. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Andres Sõbra juhendatav Eesti U20 korvpallikoondis lõpetas Rakveres peetud kontrollturniiri lisaajal saadud 82:80 võiduga Ukraina üle ning sai kahe võidu ja ühe kaotusega Leedu järel teise koha. Ees seisab järgmisel nädalal algav kodune Euroopa meistrivõistluste finaalturniir. «Kolmas mäng mõlemale meeskonnale ja eks väsimus andis tunda, Ukraina oli füüsise osas ikka võimas,» sõnas Sõber.

«Asusime kiirelt juhtima, aga vahetustega läks rütm veidi käest ära ja teine poolaeg oli võrdne. Rauno Nurger ja Mihkel Schleicher tegutsesid korvi all oskuslikult ja ka Tiit Talumaa tegi hea mängu,» kirjeldas Sõber. Avaveerandi võitsid 17:16 ukrainlased, poolajaks oli nende eduseis 35:33. Ka pärast kolmandat veerandit oli Ukraina juhtimas 51:50. Neljas veerandaeg kulges punkt punkti heitluses ning kuus sekundit enne normaalaja lõppu viigistas Sergei Zagreba 73:73. Lisaajal olid eestlased kindlamad ja Laane vabavise tegi lõppseisuks 82:80 Eestile.

Ukraina vastu viskas Martin Paasoja 17 punkti, Nurger lisas 15 punkti ja üheksa lauapalli. Kahekohalise punktisummani jõudsid ka Schleicher (13 p), Rait-Riivo Laane (11 p + 8 söötu) ja Talumaa (10 p).

Nii Ukraina kui Leedu meeskond on võimsa eesliiniga, ent eestlased said nende vastu normaalselt hakkama. «Nurger ja Schleicher on nutikad poisid ja suutsid nende pikki päris edukalt «lollitada». Nurger on minu nõudmised kiirelt omaks võtnud ja oma asjad kenasti ära teinud. Mihkli võtsin ka klubihooajal Tarvasse selle mõttega, et teda suvel U20 juures kasutada ja ta on end tõestanud. Nagu abitreener Madis Putko ütles, siis ei kujutaks ette, et teda siin ei oleks,» kiitis Sõber oma eesliini. Ühtlasi nimetas Sõber eile need 12 meest, kes EM-finaalturniiril mängivad, välja jäid Kaarel Traumann ja Igor Arendaš. «See oli minu jaoks kõige raskem otsus, mis teha tuli,» kommenteeris ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles