Sauberi vormel-1 meeskond on varustajatele miljoneid võlgu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nico Hülkenberg.
Nico Hülkenberg. Foto: SCANPIX

Sauberi vormel-1 meeskond on sattunud suurde rahahätta: erinevad allhankijad on esitanud ühiselt hagi, kus nõuavad tiimilt maksmata arvete tasumist.

Võla kogusumma ulatub Šveitsi majandusajalehe Handeslzeitungi teatel enam kui miljoni euroni. Võlgu ollakse kümnetele firmadele ja seda juba mitu kuud. Väljaande Tages-Anzeiger teatel vajab Sauber aga ainuüksi hooaja lõpetamiseks 30 miljonit dollarit (23 miljonit eurot). Osa allikaid väidab ka, et meeskond on lisaks võlgu neile mootoreid tarnivale Ferrarile. Ka sõitja Nico Hülkenberg ei ole viimased kaks kuud palka saanud.

Sauberi õnneks näib neil siiski olevat paar päästerõngast - meeskonna ostmise vastu on huvi ilmutanud Vene-Soome päritolu perekond Rotenberg, kes omandas äsja Helsinkis asuva spordihalli Hartwall Arena ja osaluse Helsingi Jokerite jäähokimeeskonnas. Sotšis sõidetakse tuleval hooajal esmakordselt Venemaa GP ning ehkki hetkel ühtegi Vene pilooti sarjas ei kihuta, oleks Rotenbergidel kahtlemata kasvava turu vastu huvi olemas. Kõige värskemad kuulujutud viivad aga Sauberit kokku hoopis ühe suure ja rahvusvahelise Aasia autotootjaga.

Sauber hoiab tänavuses MM-sarjas meeskondade arvestuses seitsme punktiga 8. kohta. Kõik seitse punkti on kogunud Hülkenberg, kes on üheksa etapiga jõudnud punktikohale neljal korral. Teisel sõitjal Esteban Gutierrezil on punktiarve üldse avamata ja tema parimaks on seni 11. koht Hispaania GPlt. Mullu sai Sauber 126 punktiga meeskondades seas kuuenda koha, Sergio Perez tõusis poodiumile kolm korda ja Kamui Kobayashi samuti korra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles