Lakersist minema lastud Metta World Peace leidis uue klubi

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metta World Peace.
Metta World Peace. Foto: SCANPIX

Los Angeles Lakersi korvpalliklubist lahkuma sunnitud Metta World Peace mängib uuel hooajal New York Knicksi ridades.

Lepingut veel allkirjastatud pole, ent väidetavalt võtab New Yorki klubi 2.01 meetri pikkuse mängumehe oma ridadesse kaheks aastaks.

Üleminekut kinnitas World Peace'i agent Marc Cornstein. «Jah, see juhtub,» ütles Cornstein. «Ta on väga elevil, et ühineb oma kodulinna meeskonnaga. See on ilmselgelt olnud tema unistus ajast, kui ta kasvas Queensbridge'is üles,» selgitas Cornstein seda, kuidas mängumees oma lapsepõlvekoha meeskonnaga ühinemist hindab.

World Peace ise ütles, et kodukohta naasmise peale ta üleliia ei mõtle, vaid hindab eelkõige meeskonda. «Tiim ja mängijad on hämmastavad, ma ei jõua mängimist ära oodata,» rääkis 33-aastane korvpallur esmaspäeval NBA suveliigas.

2009. aastast Lakersis pallinud World Peace lasti Los Angelese klubi poolt eelmisel nädalal vabaks amnestiaklausli alusel, mis on eelmisel suvel sõlmitud kollektiivlepingu üks osa. Selle järgi on igal klubil võimalus loobuda ühest oma mängijast, kellega on leping sõlmitud eelneva kollektiivlepingu ajal ning kelle palk ei lähe arvesse mängijate palkade maksmise eelarvesse. Oma viimasel hooajal Lakersis sai World Peace keskmiselt mänguaega 34 minutit ja tema keskmisteks näitajateks jäid 12,4 punkti, 5,0 lauapalli ja 1,5 korvisöötu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles