Geist olümpiauisutaja: ärge boikoteerige geivastase seaduse tõttu Sotši olümpiat

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA iluuisutaja Johnny Weir
USA iluuisutaja Johnny Weir Foto: SCANPIX

Avalikult homoseksuaalsust tunnistanud USA iluuisutaja Johnny Weiri sõnul ei tohiks riigid hoolimata Venemaa geidevastasele seadusele mõelda Sotši olümpiamängude boikoteerimisele.

Weiri sõnul poleks suurim kannataja mitte Venemaa valitsus vaid noored sportlased ja nende perekonnad.

«Boikoteerimisega ei rikutaks mitte ainult sportlase elu võimalust osaleda olümpiamängudel vaid nullitaks paljude teiste ohverdused. Sportlase isa oma, kes ületunde tehes lapse võistlussõite kinni maksis, sportlase venna oma, kes jättis suvelaagrisse minemata, et vanemad saaksid tema vennale või õele uue võistluskostüümi osta, sportlase ema oma, kes töötas kahel töökohal lihtsalt selleks, et minna vaatama oma esiklapse võistlemist maailma olulisemal suurvõistlusel,» tõi Weir elavad näited.

«Olümpiamängud pole poliitiliste avalduste tegemise koht. See on koht, kus esikohal on rahu, et noored sportlased saaksid maailma ees särada,» lisas Weir, kes on praegu õnnelikus abielus venelase Viktor Voronoviga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles