Karpak langes MMil taas kaheksandaks

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finn klassi paatidel purjetamise maailmameistrivõistlused Tallinnas. Deniss Karpak.
Finn klassi paatidel purjetamise maailmameistrivõistlused Tallinnas. Deniss Karpak. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kuigi Deniss Karpak tõusis Tallinnas peetava purjetamise FINN-klassi maailmameistrivõistlustel täna kolmanda sõidu järel kolmandaks, lõpetas ta teise võistluspäeva siiski kaheksandal kohal.

Karpak oli teise võistluspäeva avasõidus kuues, mis andis kokkuvõttes kolmanda koha. Paraku ületas ta neljandas sõidus finišijoone alles 28. positsioonil ning langes sarnaselt avapäeva lõpule kaheksandaks.  Tubli võistluspäev jääb seljataha Lauri Väinsalul, kes sai täna mõlemas sõidus 20. koha ning tõusis kokkuvõttes 11. positsioonile.

Kahe võistluspäeva järel juhib MMi britt Andrew Mills, kellele järgnevad ungarlane Zsombor Berecz ja itaallane Michele Paoletti.

Homne päev tõotab üldarvestuse seisudesse põnevaid muutusi tuua, kuna lisaks kahele sõidule, mis kolmapäevaks plaanis on, tehakse MM-il viie sõidu toimumise järel mahavise, millega arvestatakse kõigilt maha nõrgim tulemus.

Deniss Karpaki treener Igor Trofimovi hinnangul oli raske päev. «Deniss lootis, et tulevad suured tuulepööramised, aga tulid hoopis lokaalsed tuulekõikumised, korraga 20 kraadi ulatuses. Seega oli ta pidevalt tuule suhtes vales faasis ja ei saanud korralikult ette planeerida. Analüüsime tänast ja teeme järeldused, aga homme on uus päev ja uued olud. MM-il on rohkem sõite veel ees, kui on praeguseks sõidetud, Denissi positsioon on hea ja senise tulemusega oleme rahul,» ütles Trofimov. Karpak sõitis kohe pärast kaldale jõudmist jalgrattaga koju ja asus end sõudeergomeetril lahti sõitma.

Lauri Väinsalu hindas päeva keeruliseks. «Olude poolest oli keerulisemgi kui eile. Päev läks kokkuvõttes küll hästi, aga kipun ise oma elu keeruliseks tegema – teises sõidus olin viiekümnendatel positsioonidel, enne kui lõpuks 20ndaks sõitsin. Seltskond on muidugi meistriklass – väikseimgi vale liigutus saab kohe ära karistatud, esimesed mehed on väga teravad pliiatsid,» märkis Väinsalu.

Martti Kinkar jäi rahule oma esimese sõiduga. «Teises sõidus tegi tuul teiselt taganttuule otsalt tulles täiesti ebaloogilise pöörde ja keeras vasakule. Sellega kaotasin kõvasti kohti,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles