Raju võitlejate ja maadlejate doonorluspäev oli üliedukas

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maadleja Martin Plaser verd loovutamas.
Maadleja Martin Plaser verd loovutamas. Foto: MMA Raju

Neljapäeval toimus üle-eestiline doonorluskampaania «Raju doonoriks!», kus Eesti sportliku vabavõitluse liiga Raju võitlejad ja Eesti koondise maadlejad kutsusid koostöös Eesti verekeskustega häid inimesi verd loovutama.

Kokku külastas sel päeval verekeskusi 286 heategijat üle kogu Eesti, kelle hulgast lubati verd loovutama 230. Lisaks verekeskustele oli võimalik verd loovutada Tallinna Ühisgümnaasiumis, kus ligi 150 koolinoort sai Tallinna spordiklubi 3D Treening eestvedamisel tutvuda lähemalt ka võitlusspordiga.

«Tõime sel korral kokku suurima arvu heategijaid ning loomulikult oleme tulemustega väga rahul,» kommenteerib ettevõtmist Raju peakorraldaja Ott Tõnissaar. «Samuti on mul hea meel, et väljasõit Tallinna Ühisgümnaasiumi sujus edukalt – koolinoored ja ka õpetajad olid üllatunud, kui mitmekülgne ja head emotsiooni toov harrastus võib võitlussport olla. Järgmisel korral plaanime doonorluspäeva raames sarnast koolikülastust ka Tartus,» lisab Tõnissaar.

Vaata galeriid!

Järgmine Raju doonorluspäev toimub 13. märtsil 2014.

Eestis on võimalik verd loovutada:

Tallinnas: Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskuses (Ädala 2), http://www.verekeskus.ee/

Tallinnas: DoonoriFoorumis (Narva mnt 5, Foorumi keskuse 4. korrusel), http://www.verekeskus.ee/

Tartus: Tartu Ülikooli Kliinikumi verekeskuses (L. Puusepa 1a), http://www.kliinikum.ee/verekeskus/

Pärnus: Pärnu Haigla veretalituses (Metsa 1), http://www.ph.ee/patsiendile_kulastajale/doonorile

Kohtla-Järvel: Ida-Viru Keskhaigla vereteenistuses (Ravi 10D, polikliiniku 3. korrusel), http://www.ivkh.ee/et/haiglast/services/vereteenistus.html

2011. aastal alguse saanud kampaania toimus sel korral juba kuuendat korda. Kogu selle aja jooksul on kokku toodud ligikaudu 900 doonorit, kellest üle 200 on olnud esmakordsed. Tänavuse üleskutsega liitusid esmakordselt ka Eesti maadlejad ja mittetulundusühing Toeta Eesti Maadlust.

Kuna doonorlus on vabatahtlik, siis on Eestis vere loovutajateks hea tahtega inimesed, kes väärtustavad teiste aitamist ning hoolitsevad ka enda eest. Doonorlus ei maksa doonorile midagi. Protsess on valutu ja ajakulu sellele on väike (ligikaudu 45 minutit, esmakordsele doonorile veidi kauem).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles