Rüütlil jäi pärast võitu üks antud lubadus kripeldama

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ja Angola vaheline kohtumine.
Eesti ja Angola vaheline kohtumine. Foto: Madis Kalvet
Eesti jalgpallikoondise peatreener Tarmo Rüütli leidis pärast 1:0 võitu Angola üle, et paremat aasta lõppu on raske tahta.

«Kui 30. detsembril teenida tugeva vastase üle võit ja ise samal ajal enda värav puhtana hoida, siis on põhjust rõõmustamiseks küll,» rääkis peatreener.

Kui Angola mängijad on juba pikemat aega valmistunud kodukamaral toimuvateks Aafrika meistrivõistlusteks, siis Eesti koondislastest polnud paljud viimasel kuul ajal eriti mängupraktikat saanud.

«Füüsiline valmisolek polnud meil loomulikult parim. Esimene poolaeg oli mängijate jaoks väga raske. Oli näha, et esimesed 10-15 minutit tõmbas mehed päris kinni,» selgitas Rüütli. «Algus tuli lihtsalt hambad ristis ära kannatada. Teisel poolajal jaksasid mehed juba rohkem liigutada.»

Eriti rahule jäi peatreener vahetusmeeste tööga. Eelkõige paistis pingilt sekkunud meestest silma Joel Lindpere, kes elavdas Eesti koondise rünnakuid märgatavalt. Loomulikult ei saa mainimata jätta ka värava löönud Saagi panust.

«Kõik vahetused andsid mõnusalt meeskonnale juurde,» rääkis Rüütli. «Saag oli seda väärt, et just tema selle värava lõi.»

Kui enne kohtumist soovis Rüütli kasutada kõiki Portugali kaasa sõitnud mängijaid, siis ainsana ei saanud platsile varuväravavaht Stanislav Pedõk. «Natuke kripeldab, et see vahetus tegemata jäi, kuid selline on väravavahtide saatus,» sõnas Rüütli. «Ei tahtnud seda riski võtta. Pigem tunneme praegu võidust rõõmu. Sellises olukorras oleks väga raske väljakule tulla.»

Portugalis peetud kohtumine toimus väga rasketes ilmastikuoludes, kuna pidevalt sadas vihma ning lisaks keerutas ka küllaltki tugev tuul.

«Väljak oli vihma tõttu ikka väga pehme ja see võttis mängijatel jalad päris läbi,» ütles Rüütli. «Esimesel poolajal puhus meid toetav taganttuul. Teisel poolajal jäi ta samas jälle vaiksemaks.»

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles