Zahovaiko sünnipäevakink: leping Portugali klubiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vjatšeslav Zahovaiko
Vjatšeslav Zahovaiko Foto: Pm

Portugali jalg­palli kõrg­liigaklubi Uniao de Leiriaga kahe ja poole aasta pikkuse lepingu sõlminud Vjatšeslav Zahovaiko esimene testinädal Euroopa ääreriigis kulges ärevusttekitavalt.


«Meeskonnakaaslaste suhtumine oli ebameeldiv. Treeningul mulle söötu ei antud ja jooksin väljakul nagu üksik sportlane. Kannatasin ära ja panin edasi,» meenutas Zahovaiko. «Lõpus olukord muutus ja minuga hakati ka nalja viskama.»



«Väga hea sünnipäevakink,» jätkas teisipäeval 28-aastaseks saanud Zahovaiko. «Mind huvitas võimalikult pikk leping. Vahepeal räägiti ainult poole aasta pikkusest kontrahtist, kuid selle võimaluse ma välistasin. Minu arvamust aktsepteeriti.»



Tunamullu lühikest aega Kuveidi klubi Al-Kuwait ridadesse kuulunud Zahovaikole on see teine kord end piiri taga proovile panna.



«Klubisse kuuluvad head mängijad, kaks Brasiilia ründajat on suurimad staarid. Mind ootab suur väljakutse. Ei tohi ära unustada, kust tulen ja millises seisundis olen. Viimastel aastatel on mind seganud vigastused, loodan, et keha peab suuremale koormusele vastu. Igatahes siin viljeletav stiil, palli mööda maad veeretamine mulle meeldib,» rääkis Zahovaiko.



Aastase pausi järel kõrgeimasse seltskonda naasnud Leiria, mida juhendas aastatuhande alguses ka kuulus Jose Mourinho, hoiab riigi meistrivõistlustel 14 vooru järel 20 punktiga 6. kohta.



Kirevasse seltskonda kuulub seitsme riigi mängijaid: lisaks Eestile ja Portugalile veel Brasiiliast, Elevandiluurannikult, Roheneemesaartelt, Sambiast ja Burkina Fasost.



Zahovaikost sai esimene Eesti vutimees sealses meistrisarjas. «Pärast kutse saamist mõtlesin pikalt, kas minna sinna oma nägu näitama, sest polnud oma tasemes kindel,» tunnistas Raplast pärit sportlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles