Poolakad on palkamas olümpiakulla võitnud peatreenerit

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Alekno.
Vladimir Alekno. Foto: SCANPIX

Poola spordimeedia on õhku paisanud oletuse, et käesoleval EM-il alla igasuguste ootuste mänginud Poola võrkpallimeeskonna itaallasest peatreener Andrea Anastasi vallandatakse ja kandidaat number üks sellele kohale on Vladimir Alekno.

Valgevenest pärit Alekno (46) juhtis möödunud aastal olümpiakullani Venemaa esindusmeeskonna, oli aasta varem võitmatu nii Maailmaliiga finaalturniiril kui maailma karikavõistlustel, samuti Euroopa Meistrite liigas Kaasani Zeniidiga. Anastasi parimaks saavutuseks on üllatuslik Euroopa meistri tiitel aastal 2007 Hispaania meeskonnaga, vahendab volley.ee.

Poola meeskonnale lõppes tänavune oma kodus peetav EM üheksanda kohaga. Taevas Poola kohal tõmbus tumedaks juba alagrupistaadiumis, kui (kuld)medali tahtja ei saanud jagu Prantsusmaast (1:3). Poolakate tee kaheksa parema hulka sulgesid dramaatilises vahemängus bulgaarlased (3:2).

Anastasit võib sellise suurturniiri järel oodata ennetähtaegne vallandamine. Põhjust selleks andis ta juba enne EM-i kui teatas, et jätab koondisest välja paar põhimeest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles