Ukraina peab rassistlike fännide tõttu mängima tühjade tribüünide ees

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina jalgpallikoondise fännid kohtumises San Marino vastu.
Ukraina jalgpallikoondise fännid kohtumises San Marino vastu. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Jalgpalli Liit FIFA teatas, et Ukraina peab järgmise 2014. aasta MM-valikmängu Poola vastu pidama tühjade tribüünide ees.

FIFA määras Ukrainale karistuse nende fännide rassistliku käitumise tõttu. Ukraina koondise poolehoidjate rassistlik käitumine (tehti ahvihäälitsusi, lehvitati ebatsensuursete plakatitega ning tehti natsipropagandast tuntud žeste) jäi FIFA-le silma 6. septembri MM-valikmängus, kui ukrainlased alistasid Lvivis San Marino 9:0.

Lisaks ei tohi Ukraina pidada Lvivis ühtegi 2018. aasta MM-valikmängu ja veel määrati neile 35 700 euro suurune trahv.

2014. aasta MMi Euroopa valiksarja H-alagrupis on enne kahte viimast mängudevooru seis ülimalt pingeline. Esikohal on Inglismaa 16 punktiga, teine on Ukraina 15ga, kolmas Montenegro 15ga ja neljas Poola 13ga. Edasipääsulootused on minetanud Moldova (5 punkti) ja San Marino (0 punkti).

Eelviimases voorus kohtuvad omavahel Moldova – San Marino, Ukraina – Poola, Inglismaa – Montenegro ning viimases voorus San Marino – Ukraina, Montenegro – Moldova, Inglismaa – Poola.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles