Rehemaa tunneb valmisolekut heaks tulemuseks

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Rehemaa
Aivar Rehemaa Foto: Raigo Pajula

Esmaspäeva hilisõhtul sõidetava meeste 15 km vabatehnikasõidus osaleb kaks Eesti suusatajat – Aivar Rehemaa ning nooruke Karel Tammjärv. Ei pea vist olema suur asjatundja, et oodata parimat tulemust just Rehemaalt.

Mullu Libereci MMil end vabatehnika maratonis 10. koha saanud Rehemaa tänavune hooaeg on möödunud üle kivide ja kändude, ent 27-aastane suusamees loodab just olümpial jõuda oma parimate tulemusteni. Väidetavalt pole need lootused pelgalt liivale joonistatud.

«Suuri sõnu ei julge ma teha,» lausus Rehemaa ettevaatlikult. «Usun, et olen valmis hooaja parimaks tulemuseks, ent ei osaks öelda, millisel distantsil. Kontrollstartide ja treeningutel valdava enesetunde põhjal peaks olema kõik korras.»

15 km vabatehnikasõidus on Rehemaa tänavu startinud kolmel korral. Muonio hooajaeelsel võistlusel oli ta 35., Beitostoeleni MK-etapil 75. ning Davosis 23. Tavadistantside kõrgeim koht on tal aga Otepää 15 km klassikasõidu 19. Pärast Eestis peetud jõuproovi keskendus ta treeningutele.

«Pärast Otepää võistlust olen teinud kõik mis oskasin. Olümpia lõpuks on näha, kui paljuks sellest piisas,» lausus Rehemaa. «Samas tean, et kõik konkurendid on samuti olümpiaks hästi valmistunud.»

Kuigi suusaringkondades on kirutud Whistleri suusaradade pehmust, ent selle spordiala mõistes silmatorkavalt pikk Rehemaa ei näe probleemi. Juba kogenud sportlasena märkis ta, et suusataja peab alati kõigeks valmis olema. «Midagi üllatavat pole siin minu jaoks olnud,» märkis Rehemaa napisõnaliselt.

Hoopis valulikumalt on sooja ja vihma tõttu pehmeks tõmbunud suusaradade peale reageerinud Norra äss Petter Northug. Olümpial rohket medalisaaki jahtiv norralane kuulub oma 82 kiloga raskekaaluliste suusatajate kilda. Mõistagi on sellistel tüüpidel pehmel rajal raskem liikuda.

«Petter on suur ja ei pruugi siin hästi liikuda,» mõistis Norra koondise treener Morten Djupvik sportlase muret. «Praegused tingimused on vastuvõetamatud. Me palume korraldajatel rada kindlasti soolata.» Kas norralaste ettepanek leiab suusajuhtide hulgas toetust, selgub võistluse ajaks, otsuse langetab võistluse tehniline delegaat ning tema kaaskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles