Priit Viks oli 50. kohaga eestlastest parim

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Viks
Priit Viks Foto: Raigo Pajula

Tänasel Holmenkolleni laskesuusatamise meeste 10 kilomeetri sprindis oli eestlastest parim püstitiirus korra eksinud Priit Viks, kes sai 50. koha. Prantslasest võitja Martin Fourcadele kogunes tal kaotust 2.02,6.

Kahel trahviringil käinud Indrek Tobreluts sai 55. koha, kaotades võitjale 2.05,6.

«Kaks trahvi on natuke palju, sellega midagi head ei saavuta,» tõdes Tobreluts. «Millestki jääb veel puudu. Lamades tegin enda arvates kõik õigesti, ei saanudki aru, mis juhtus. Aga püstitiirus muutusin ise veidi hooletuks.»

Laupäevases jälitussõidus Tobreluts ei võistle, kuna sõidab homme Itaaliasse, kus algavad sõjaväelaste maailmamängud. 

Eelmise aasta detsembris Pokljukas karjääri jooksul esimest korda MK-sarjas poodiumile jõudnud Roland Lessing tegi täna kolm möödalasku ja kaotas võitjale 2.09,2, mis andis talle alles 57. koha.

«Ei ole hullu, elab üle,» sõnas Lessing, kuid tunnistas, et hooaja teine pool on läinud kehvemini, kui ta lootis. «Nii kehvalt pole ma hooaja teist poolt tükk aega teinud, ju siis on midagi valesti läinud.»

Ainsa eestlasena suutis Kauri Kõiv mõlemad tiirud puhtalt läbida, ent vahepealne haigus oli suusavormile oma jälje jätnud ning ta sai alles 81. koha (+2.54,1).


Holmenkolleni MK-etapil sai teise koha puhtalt lasknud venelane Maksim Tšudov(+7,1), kolmas oli austerlane Cristoph Sumann (+9,4).

Esimesed seitse kohta hõivanud laskesuusatajad läbisid mõlemad tiirud puhtalt.

VÕISTLUSE KÄIK:

Tobreluts tegi esimeses tiirus ühe möödalasu. Ka püstitiirus eksis Tobreluts korra.

Lessing eksis esimeses tiirus kaks korda ja püstitiirus korra.

Kauri Kõiv lasi esimeses tiirus puhtalt, kuid hoiab 4,7 km peal siiski alles 54. kohta.

Priit Viks läbis esimese tiiru puhtalt, kuid püstiirus eksis korra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles