Poeg Kerr kartis isa imeviset vaadata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Tarva mängumootor Valmo Kriisa (palliga) tõi viimasel sekundil Tarvale väärt võidu.
Rakvere Tarva mängumootor Valmo Kriisa (palliga) tõi viimasel sekundil Tarvale väärt võidu. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

«Ma ei näinudki isa visatud viimast korvi, läksin saalist välja… lihtsalt ei julgenud lõppu vaadata,» rääkis Valmo Kriisa 9-aastane poeg Kerr.



Kuid isa tegi imet – koos lõpusireeniga saatis ta teele kolmese, mis tõi Rakvere Tarvale TTÜ üle väärt võidu.



Neli sekundit jäi Rakveres peetud kohtumise lõpuni, kui Tarvas alustas viimast rünnakut. Kriisa sai palli, kaitse suunas teda väljaku äärde ning viimases hädas saatis vanameister kukkumise pealt palli teele. Tabas! 88:87 võit Tarvale ning ühtlasi kaasnes sellega Eesti meistriliiga põhiturniiri teine koht. Otse poolfinaalis.



«Tavaline vise, mis seal ikka,» sõnas Kriisa pärast mängu riietusruumist väljudes ning üle ta näo levis mõnus muhelus. «Mul polnudki midagi teha, aeg hakkas lõppema, pidin viskama. Vaatasin pallile järele ning tundus, et suund on õige, kuid kartsin, et vise jäi lühikeseks.»



Tarvas otse poolfinaalis


Samal ajal kui Rakvere saali kogunenud 1900 inimest hullusid ning veel mitu minutit pärast lõppu oma lemmikutele plaksutasid, istus TTÜ peatreener Aivar Kuusmaa oma meeskonna pingil, näol kivistunud ilme. See peegeldas ühekorraga pettumust, viha nõutust.



Ülikoolimeeskonna peatreeneri emotsioon on mõistetav. Kaotus tähendas seda, et samal ajal Tartu Rocki alistanud Kalev/Cramo jõudis nendega ühele pulgale ning nüüd otsustab põhiturniiri kolmanda-neljanda koha saatuse nende omavaheline mäng pühapäeval TTÜ spordihoones.



«Ma ei taha kellegi suunas näpuga näidata, peame ju edasi mängima, kuid… See oli meie mäng, ent asja otsustasid lõpus tehtud kohtunike otsused.



Kõigepealt anti Tarvale üle mõistuse imelik kordusvabavise, siis aga lubati audi sisseviskel Joosep Toomet lihtsalt kinni hoida,» lausus ta ühe hingetõmbega. «See on nii otsustatud, et Kalev/Cramo ja Rock ei läheks poolfinaalis omavahel kokku. Ning kui juba siin nii vilistati, tehakse seda pühapäeval Tallinnas ka, nii et silm ei pilgu!»



Tõepoolest – võit näis juba TTÜ-l taskus, nad juhtisid 87:83. Kuus sekundit enne lõppu teenis Tarva tagamees Rain Veideman kaks vabaviset, tabas esimese, ent eksis teisel. Kohtunikud vilistasid esmalt Kriisale liiga varajase liikumise, ent siis… korraga muudeti otsust ning Veidemannile anti kordusvise. Selgus, et varem oli end liigutanud hoopis keegi TTÜ meestest. Audi sisseviskel ei saanud aga rakverelaste piiramisrõngas olnud Toome palli kätte ja see veeres auti.



Lõpp oli juba Kriisa show.



«Nüüd oleme otse poolfinaalis ning midagi on juba käes. Veerandfinaalides ei tea kunagi, mis juhtub,» õhkas Kriisa kergendunult. «Rakvere meeskond pole vist juba väga ammu nelja hulka pääsenud.» 



Eesti korvpalliliiga eilses teises põnevuskohtumises alistas tiitlikaitsja BC Kalev/Cramo igipõliste rivaalide heitluses võõral väljakul 83:80 endale juba põhiturniiri võidu taganud Tartu Rocki.



Kalev/Cramo alistas Rocki


Kuigi Rock alustas kohtumist võimsamalt ja juhtis avaveerandi järel 23:12, siis teisel kümnel minutil õnnestus kalevlastel seis tasakaalustada ning lõpuni käis väga tihe heitlus.



«Alguses oli üks taktikaline nüanss, millega me ei saanud hakkama, kuid pärast kohandasime oma mängu vastavalt sellele,» avaldas Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak. «Meie jaoks oli võit kindlasti täna olulisem.»



Kalev/Cramo võit ja TTÜ kaotus tähendab seda, et pühapäeval aset leidev nende kahe meeskonna vaheline vastasseis otsustab, kes lõpetab põhiturniiri kolmandana ja kes neljandana. Selline stsenaarium kehtib eeldusel, et kalevlased alistavad viimases voorus ka Valga.



«Lähme igat kohtumist võitma ja üritame oma mängu leida. Play-off’iks kindlasti vastast valima ei hakka. Nagu ajalugu on näidanud, siis sellistel juhtudel asi lõppkokkuvõttes ei õnnestu,» sõnas Varrak.



Põhiturniiri kolmas kohtub veerandfinaalis Tallinna Kaleviga ning selle paari võitja poolfinaalis Tarvaga, neljandaks jäänud meeskond kohtub esmalt Valgaga ning selle duo edukam läheb poolfinaalis vastamisi Rockiga.



Kalevlaste poolel tegi eile kaasa ka vigastusega võitlev Tanel Sokk, kes rassis väljakul 21 minutit. «Tema olukord on nii ja naa. Eks homme (täna – toim) paistab, kas ta pühapäeval saab mängida,» täpsustas Varrak.



Rocki jaoks oli eilne mäng viimane enne järgmisel nädalal algavat Balti liiga veerandfinaal­seeriat, kus vastamisi minnakse Šiauliaiga.



«Tänases (eilses – toim) mängus oli võimalus vangerdusi teha ning koosseisuga varieerida,» rääkis Rocki peatreener Indrek Visnapuu, kes lisas, et Rock läks kohtumist kindlasti võitma ning meistriliiga tabeliseisule väga suurt tähelepanu ei pööratud.



Kolmandas eilses Eesti meistrivõistluste mängus alistas KK Pärnu koduväljakul 94:89 Tallinna Kalevi. Võitjate poolel säras Raido Ringmets, kelle arvele jäi 16 punkti ja koguni 20 lauapalli. Pärnu resultatiivseim oli Elgar Tamsalu 20 silmaga.



KORVPALL


Tartu Rock – Kalev/Cramo 80:83


Rock: Abernethy 17, Leppik 15, Talts 14, Tein 12, Morrison 12.


Kalev/Cramo: Sokk 16, Fisher 15, Gert Dorbek 12, Keerles 12, Akognon 11, Riis 10.



Rakvere Tarvas – TTÜ 88:87


Tarvas: Veideman 24, Saage 21, Anderson 16, Kriisa 11.


TTÜ: Makke 18, Tamm 15, Orula 14, Toome 13, Pilk 12, Saks 10.



KK Pärnu – Tallinna Kalev 94:89


Pärnu: Tamsalu 20, Raap 16, Ringmets 16, Polusk 15.


Kalev: Akenpärg 24, Covington 14, Vares 12, Roos 12.



Tabeliseis: 1. Tartu Rock 23 (võitu)/5 (kaotust), 2. Rakvere Tarvas 22/6, 3. TTÜ 19/8, 4. BC Kalev/Cramo 17/8, 5. Valga/CKE Inkasso 10/15, 6. Tallinna Kalev 8/19, 7. KK Pärnu 7/21, 8. Kuremaa 1/25.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles