Rooney oleks võinud esindada Šotimaad, kuid valis Inglismaa

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglismaa ründaja Wayne Rooney.
Inglismaa ründaja Wayne Rooney. Foto: Reuters

Šotimaa jalgpallikoondise endine peatreener Berti Vogts rääkis, et proovis omal ajal koondisesse meelitada noort tulevikustaari Wayne Rooneyt.

Vogts oli Šotimaa koondise juhendaja aastatel 2002-2004 ning toona 16-aastane Rooney oleks võinud valida šotlaste esindamise, kuna tema vanaema on sealt pärit.

«Ma rääkisin temaga. Ütlesin, et ta saab meie koondise eest mängida, kuid Rooney keeldus,» vahendab BBC Vogtsi sõnu. Sellel ajal mängis Rooney Evertoni meeskonnas ning oli endale juba nime teinud. Vogts lendas Liverpooli, et noormehega rääkida, kuid Rooney vastas kätega vastu rinda tagudes: «Ma olen inglane, ma olen inglane. OK, anna andeks.»

Rooney oli oma läbilöögis Inglismaa koondise eest kindel ja kõigest 17-aastasena tegi ta juba kodumaa eest debüüdi.

Hetkel on jalgpallurite nn kodumaa valimine aktuaalne teema, sest Manchester Unitedi noor 18-aastane täht Adnan Januzaj ei ole suutnud otsustada, millise koondise särki ta kanda tahab. FIFA reeglite kohaselt võib noormees esindada koguni viit või kuut erinevat riiki. Kindlalt võib ta selga tõmmata Belgia, Serbia, Kosovo, Türgi ja Albaania vormi, kuid mehe kodustamise nimel näeb vaeva ka Inglismaa jalgpalliliit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles