Otsustavaks mänguks lubatakse Wembley´le 18 000 Poola jalgpallifänni

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola jalgpallifännid.
Poola jalgpallifännid. Foto: SCANPIX

Inglismaa Jalgpalliliit (FA) müüs inglaste jaoks ülioluliseks MM-valiksarja mänguks Poolaga vastasmeeskonna fännidele tunduvalt rohkem pileteid, kui kohustuslik oli.

Nimelt pääseb Wembley staadionile Poola koondisele kaasa elama 18 000 fänni. Jalgpalliliit on selle sammu eest Inglismaal suure kriitika alla sattunud.

Rahvusvahelise Jalgpalliliidu (FIFA) reeglite kohaselt tuleb külalismeeskonna poolehoidjatele müüa vähemalt 10 protsenti kohtadest. 90 000 pealtvaatajat mahutava Wembley staadionil pidid poolakad seega saama 9000 piletit.

Et nõudlus oli suurem, otsustas alaliit müüa 18 000 piletit. «Siinne Poola kogukond on suur ja tulime nende soovile vastu. Selle taga on ka turvariski vähendamine,» sõnas alaliidu pressiesindaja.

Võit tagaks inglastele alagrupis esikoha ning otsepääsme MM-finaalturniirile. Kaotuse või viigi korral langetakse tõenäoliselt alagrupis teiseks (Inglismaale ühe punktiga kaotav Ukraina kohtub San Marinoga) ja siis tuleks jätkata mängudega play-off’is.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles