Jalgpalliime: Tallinnast väiksem Island jõudis MMi play-off’i

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolbeinn Sigþórsson (keskel) tähistamas Norra vastu löödud väravat.
Kolbeinn Sigþórsson (keskel) tähistamas Norra vastu löödud väravat. Foto: SCANPIX

Kui kaks aastat tagasi üllatas jalgpallimaailma Eesti, kes jõudis 2012. aasta EM-valiksarjas play-off’i, siis tänavu on tähelepanu keskpunkti tõusnud Islandi koondis, kes jõudis 2014. aasta MM-valiksarjas play-off’i.

Tallinna linnast väiksema rahvaarvuga Island (Islandil elab 320 000 inimest) viigistas täna võõrsil 1:1 sisuliselt nende lähima naabri Norraga ja kuna nende ainus ohustaja Sloveenia kaotas 0:1 Šveitsile, siis kindlustas Island endale alagrupis teise koha ja pääsu play-off’i.

E-alagrupis oli endale juba avrasemalt esikoha taganud Šveits, kes kogus lõpuks 24 punkti, Island sai 17 silmaga teise, Sloveenia 15ga kolmanda, Norra 12ga neljanda, Albaania 11ga viienda ja Küpros 5ga kuuenda koha.

Kuigi Islandi puhul on tegemist väikse riigiga, siis mitmed nende mängumehed pallivad tõeliselt suurtes klubides. Küllaltki noore Islandi koondise tuntumateks tegijateks on igapäevaselt Tottenhamis palliv 24-aastane äärepoolkaitsja Gylfi Þór Sigurðsson, Amsterdami Ajaxi 23-aastane ründetuus Kolbeinn Sigþórsson (lõi ka tänase Islandi värava Norra vastu) ja 24-aastane rahvusesinduse kapten Aron Einar Gunnarsson, kes kuulub Premier League tiimi Cardiff City põhitegijate sekka.

Lisaks on väikeriigi koondises veel mehi Itaalia, Hollandi, Portugali, Belgia, Taani ja Norra kõrgliigadest. Legendaarse rootslasest peatreener Lars Lagerbäcki juhendatavas koondises on endiselt ka oluline tegija 35-aastane Eiður Smári Guðjohnsen, kes oma tippaegadel pallis Londoni Chelsea ja FC Barcelonas.

Kaheksa play-off’i jõudnud meeskonda loositakse nüüd paaridesse ja paaride võitjad tagavad endale pääsme MMile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles