Pajusalu ja Pupart jäävad Rennes’i

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raimo Pajusalu /rünnakul)
Raimo Pajusalu /rünnakul) Foto: FIVB

Raimo Pajusalu ja Keith Puparti esitused avaldasid Rennes’i Volleyle niivõrd muljet, et Prantsuse võrkpalliklubi pakkus mõlemale uut lepingut, mille Eesti koondislased pikemalt mõtlemata ka vastu võtsid.



«Tahtsin, et suvepuhkusele min­nes oleks järgmise hooaja osas selgus majas. Mulle meeldivad klubi ja pakutud tingimused,» lausus 29-aastane ja 201 cm


Pajusalu.



«Eesmärk oli enne kojutulekut leping allkirjastada. Pelgan ootamist,» ütles 195 cm Pupart, kes andis kontrahtile allkirja 19. märtsil ehk oma 25. sünnipäeval, lisades sarnaselt Pajusaluga, et konkureerivaid pakkumisi polnud.



Aastaid välisklubides tiirelnud temporündaja Pajusalu ja esimest hooaega piiri taga veetev nurgaründaja Pupart on sel hooajal pea kõik seni peetud 28 kohtumist otsast lõpuni kaasa teinud.



«Treener usaldab mind nii palju kui väärt olen. Koondisehooaeg venis pikale ja septembris EMilt klubisse tulles olin väsinud,» meenutas Pupart ainsat tagasilööki.



Pajusalu ja Pupart ei teinud saladust, et nende palganumber liikus ülesmäge, kuid palga täpset suurust nad mõistagi ei avaldanud. Postimehe hinnangul ületas mõlema mehe hooajateenistus 40 000 euro (üle 620 000 krooni – toim) piiri.



«Rennes on korralikul tasemel meeskond. Juttude põhjal muutusid klubi taustajõud kahe hooaja vahel paremaks. Järgmisel hooajal on eesmärk tõusta esiviisikusse ja tagada koht eurosarjas,» teadis Pajusalu.



Rennes’il on kavas säilitada meeskonna põhituumik. Uueks diagonaalründajaks palgatakse Alèsi klubist tšehh Jaromir Kolacny.



«Liidrikohal asuva Tours’i eelarve võib olla kolm korda suurem, kuid meeskondade tasemevahe on minimaalne,» lisas Pupart. «Meeldib, et kõikideks mängudeks peab sajaprotsendiliselt keskenduma. Hooaja alguses arvasin, et play-off’i pääsemise otsustab viimane voor, ja nii näib see ka minevat.»



Tabelis 8. kohal asuval Rennes’il on hea võimalus jõuda veerandfinaali, sest kahes viimases põhiturniiri kohtumises minnakse vastamisi tagapool asuvate meeskondadega.



Eelmistel hooaegadel seljavigastusega kimpus olnud Pajusalu pole sel hooajal ühtegi mängu vahele jätma pidanud. «Ma pole jõusaalis selga nii palju koormanud, mõnedest harjutustest olen suisa loobunud.



Loomulikult on see jätnud jälje füüsilisele vormile, kuid mulle ei sobi tugevad kangitreeningud vaheldumisi hüppamisega. Kavatsen suvel jõusaalis varasemast tugevama põhja laduda,» selgitas Pajusalu.



Uut klubi otsib teises Prantsuse meeskonnas Beauvais’ Oises nurgaründaja Jaanus Nõmm­salu. «Klubi on järgmiseks hooajaks komplekteeritud. Mulle uut lepingut ei pakutud,» nentis Nõmmsalu. «Olen ise selles süüdi. EMilt klubisse tulles olin kehvake ja kaotasin usalduse. Vormi jõudmist segasid erinevad vigastused.»



Tõenäoliselt vahetab tööandjat ka tabeli viimasel real paikneva Narbonne’i Volley libero Sten Esna, kes pole huvitatud klubis jätkamisest, kui too peaks esiliigasse langema.



Rahulolematust klubi suhtes on näidanud ka 6. kohal asuva Saint-Quentini Foyeri sidemängija Kert Toobal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles