Sõber tahab väikevalla koolile spordisaali ehitada

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Sõber.
Andres Sõber. Foto: Tairo Lutter

Korvpall on ikka endiselt Eesti inimeste seas hinnas, mille muuga seletada, et koguni kolm selle alaga seotud inimest pääsesid kohalikesse volikogudesse. Võrdluseks olgu toodud jalgpall, kus valituks osutus vaid alaliidu president Aivar Pohlak, kes kuulub järgmised neli aastat Kose valla volikokku. 

Presidentide heitlus jäi viiki: korvpallijuht Jüri Ratas, kes mängijana kuulus Eesti noortekoondisse, oli Edgar Savisaare järel suuruselt teine häältemagnet, kogudes Tallinnas silmapaistva tulemusena üle 8000 hääle.

Rakvere Tarva korvpalliklubi peatreener ja juht Andres Sõber ehk teise nimega Padaoru Andres pääses Keskerakonna nimekirjas Viru-Nigula valla volikokku. Sõber kogus väikeses, pisut alla 1300 elanikuga vallas 32 häält. Peale tema sai volikokku veel üks Keskerakonna nimekirja kuulunud kohalik poliitik.

«Mul on täitsa hea meel,» rääkis vallas viienda tulemuse saavutanud Sõber. «Ma ei osanud sellist toetust veel oodatagi, olen ju siin elanud alles vähe aega.»

Sõber on siiski kohaliku eluga hästi kursis ja kavatseb ka volikogu liikmena tõsiselt tegutseda. Mõistagi on tema südameasjaks korvpall ja sport tervikuna. Juba varem on ta Vastas asuvasse põhikooli viinud korvpallipalle, nüüd soovib ta aga algatada kooli juurde spordisaali ehituse.

«Viru-Nigula keskuses on küll kaarhall olemas, kuid koolilapsed peavad kehalise kasvatuse tundide pärast sinna bussiga sõitma,» selgitas Sõber ning lisas, et kuulimaja ja spordisaali lahutab mitu kilomeetrit. «Vasta kool asub mõisahoones, selle kõrval seisab aga vana hobusetall, millest saaks ehitada korraliku saali. Kui ma ükskord suurest mängust tagasi tõmbun, võiks seal hakata väikeste poistega trenni tegema.»

Pärnu korvpalli hing Mait Käbin kogus kodulinnas 101 häält ja kuulub lähiaastatel täieõiguslikult linna volikokku. Käbin kuulus valitseva linnapea Toomas Kivimäe nimelisse valimisliitu, mis oli ka Pärnus kõige edukam.

Käbin tunnistas, et spordimehena võttis ta valimisi kui tõsist võistlust ning oli rahul, et saab järgmised neli aastat linna spordielus kaasa rääkida. «Mul on väga hea või­malus lähedalt jälgida, et 2017. aastani antud lubadused täidetud saaks,» märkis ta.

Pärnu linnas heal tasemel sporti küllaga: jalgpallinaiskond on Eesti parim ja osales äsja Meistrite liigas, Eesti tippu kuulub ka võrkpallimeeskond, meistriliiga tasemel mängitakse meeste korvpalli, aastaid on üheks linna visiitkaardiks olnud sõudjad.

«Linnas tervikuna on seis muutunud paremaks, äkki tekib nüüd võimalus toetada tõsisemalt linna esindusvõistkondi,» arutles Käbin ja kinnitas, et ei kavatse seista ainult korvpalli, vaid kogu linna spordi eest. «Asjade paranemist näitab seegi, et linna staadion hakkab lõpuks ometi korda saama, Jaansoni rada on korralikult ette valmistatud ja hooldatud. Tulevikku vaadates vajame kindlasti juurde jalgpalliväljakuid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles