Leedu korvpallikoondise jaoks kadunuks jäänud keskmängija saab NBAs suure au osaliseks

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zydrunas Ilgauskas.
Zydrunas Ilgauskas. Foto: SCANPIX

Cleveland Cavaliersi korvpallimeeskond külmutab Leedu keskmängija Zydrunas Ilgauskase särginumbri 11 ning tõstab mehe särgi oma koduareeni lae alla. Tseremoonia toimub järgmisel aastal 8. märtsil enne kohtumist New York Knicksiga.

Oma 13st NBA hooajast 12 Clevelandis mänginud Ilgauskas ehk hüüdnimega «Suur Z» töötab praegu klubis peamänedžeri assistendina, vahendab ERR Sport.

Karjääri alguses raskete jalatraumade küüsis olnud Ilgauskas mängis NBA-s kokku 843 põhiturniiri ja 80 play-off kohtumist ning mehe karjääri keskmised näitajad olid 13 punkti, 7,3 lauapalli ja 1,6 blokki mängus.

Leedu korvpallipublikul aga soojad tunded Kaunase Atletasest tuule tiibadesse saanud mehe vastu puuduvad, kuna kogu karjääri jooksul esindas tsenter rahvuskoondist vaid kolmes ametlikus mängus - 1994. aasta EM-valikturniiril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles