Kas Korjus kihutab järgmisel aastal Jaapanis?

Jaan Martinson
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Korjus.
Kevin Korjus. Foto: Koiranen GP / Facebook

Kus Kevin Korjus tuleval aastal võidu kihutama hakkab ja kas üldse, on lahtine. Olulisi kokkuleppeid sõlmitakse Macaus, kuhu kogunevad maailma parimad noored sõitjad, et välja mängida mitteametlik F3 maailmameistri tiitel. Mänedžer Raivo Tamm tunnistas, et jaapanlased soovivad Korjust näha oma sarjas Super Formula.

See, et Korjus GP3 hooaja 7. kohaga lõpetas, ei suurendanud tema väljavaateid leida koht korraliku sarja korralikus tiimis. Koha kindlasti leiaks, ent palju see maksma läheb?

«On võimalus, et Korjus sõidab järgmisel aastal suurte vormelite Jaapani meistrivõistlusi. Sealtpoolt huvi on,» rääkis Tamm. «Ent esmalt peab Korjus end Macaus heast küljest näitama.»

Endine vormelisõitja Marko Asmer poetas paar päeva tagasi intervjuu käigus, et kui kuskil saab raha toomata võidu sõita, siis Jaapanis. Ta ise osales Jaapani F3-sarjas 2006. aastal, sai ühe võidu, kaks 2. kohta ning tuli kokkuvõttes seitsmendaks. Enamaks polnud keskpärane auto võimeline. Pärast aastat Jaapanis sai Asmer koha Briti F3-sarjas Hitechi meeskonnas ning krooniti tšempioniks.

Praegune Super Formula on endine Formula Nippon ja on võrreldav Renault 3.5 sarjaga. Toimub seitse etappi, igas üks sõit, kus läbitakse ligi 300 km ehk kihutatakse umbes poolteist tundi.

Formula Nipponi meistri tiitel on ette näidata mitmetel F1 sõitjatel: Ralf Schumacheril, Pedro de la Rosal, Ukyo Katayamal ja Aguri Suzukil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles